TEKNOLOJİ: Whatsapp’ta hikaye özelliği

Snapchat ile popülerleşen ve daha sonra Instagram, Facebook gibi platformlara da gelen Hikayeler (Stories) özelliğinin çok yakında mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta da yer bulacağı söyleniyor.

Facebook hem kendisi hem de sahibi olduğu Instagram’da kullanıcılarına hikayeler özelliğini sunduktan sonra, bunu WhatsApp için de deneyebilir.
Facebook ve Instagram gibi bir sosyal medya uygulaması olmayan WhatsApp, kullanıcıların rehberinde yer alan ve uygulamaya sahip olan herkesle iletişime geçmeyi kolaylaştırıyor.
Bu anlamda rehberinizdeki alakalı alakasız birçok kişiyle hikaye paylaşılması durumu sıkıntı yaratabilir.
Tabii ki bunların sadece belirli kişilerle paylaşımı da mümkün. Görsele bakılırsa gizlilik ayarları buna izin verecek.
Whatsapp’ta bugünden itibaren kullanıcılara sunulan yeni bir özellik, iki adımlı doğrulama imkanını sunuyor. Kullanıcılar önce Ayarlar>Hesap>İki adımlı doğrulama>Aktive et seçeneğine girmesi gerekiyor.
Daha sonra uygulama sizden bir e-posta adresi ve 6 haneli rakamlardan oluşan şifre talep edecek. E-posta adresinizi vermek zorunda değilsiniz; ancak oluşturduğunuz şifreyi unutmanız halinde kurtarma işleminin bu şekilde çok daha zor olduğunu belirtelim.
Ayarı yaptığınızda artık hiç kimse Whatsapp hesabınıza şifrenizi bilmeden giremeyecek ve başka bir telefonda Whatsapp hesabınızı kullanamayacak.
Öte yandan WhatsApp, kullanıcıların konumlarının mesajlaştığı kişiler tarafından görülmesine imkan sağlayacak. Yani artık karşınızdaki kişi izin verdiği sürece o an nerede olduğunu görebileceksiniz.
WhatsApp yeni beta sürümünde kullanıcılarına gönderdikleri mesajları geri alma imkanını test ediyor. Kullanıcılar bu özellik sayede gönderdikleri, ancak karşı tarafın okumadığı mesajları geri alabilecek.
WhatsApp’ın 2.17.25 ve 2.17.26 numaralı sürümlerinin betalarında okunmamış mesajları geri almak ve mesaj düzenleme özelliği bulunuyor.
WhatsApp, söz konusu özellikleri şimdilik Android uygulaması için hazırladığı beta sürümünde test ediyor.
İki özelliğin de varsayılan olarak devre dışı biçimde sunulduğu belirtiliyor.
Yeni güncellemeyle gelecek özellikler, gönderdiğiniz mesajı karşı taraf görüne kadar kullanılabilecek.
Hatalı bir mesaj gönderdiğinizde, mesaj mavi tik olmadıysa (yani okunmadıysa) bu mesajı “Düzenle” butonuyla değiştirebileceksiniz.
WhatsApp’ın bu özellikleri tüm kullanıcılara ne zaman ulaştıracağı ise henüz bilinmiyor.
Son dönemde platforma getirdiği yenilikler ile adını duyuran WhatsApp yine bir güncelleme ile gündeme geldi.
Platforma eklenecek olan özellik pek çok kullanıcının başını ağrıtabilir.
WhatsApp yeni güncellemesi ile mesajlardan ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa haber vereceği söyleniyor.
Son dönemlerde anlık mesajlaşma yazılımları kullanıcıların özel içeriklerini koruma altına almak adına farklı bildirimler yapıyor. Bu sistem Whatsapp’a da gelebilir.
WhatsApp, yeni güncelleme ile mesajlaşmaların ekran görüntüsünü alındığında karşı tarafa bildirim göndermeye hazırlanıyor.
Daha önce Instagram ve Periscope’ta karşımızı çıkan bu özelliğin WhatsApp’a 5 Şubat’ta geleceği söyleniyor.
Ortaya çıkan iddiaların ardından ise bazı kesimler WhatsApp’ın asla böyle bir şey yapmayacağını öne sürüyor.
Bu tip bir özelliğin WhatsApp’a eklenmesi, firmanın kullanıcı kaybetmesine neden olacağı için böyle bir olay gerçekleşmeyeceği ifade ediliyor.
Whatsapp’ta internet bağlantınız kesilse bile artık mesaj gönderebileceksiniz! Önceden internet yokken ‘gönder’ butonuna kullanıcılar tıklayamıyordu; artık internet yokken mesajlar atılabilecek ve internet gelir gelmez ilgili kullanıcıya düşecek.
Normalde 10’dan fazla fotoğrafı karşı tarafa gönderebilmek mümkün değilken, Whatsapp yeni sürümle bu sayıyı 30’a çıkarmış durumda. Bu da kullanıcıları önemli bir sınırdan kurtarmış oluyor.
Önceleri iPhone’lara sunulan GIF arama ve gönderme özelliği artık Android telefonlara da geldi. Artık bu cihazlarda da hareketli görüntüleri kolayca arayıp arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz

MİLLİYET