EMLAK: Her emlakçıda bu uygulamalardan olmalı

Teknolojinin gelişmekte olduğu bu çağda, bir çok iş kolaylıkla yapılabiliyor. Bu nedenle her emlakçının cep telefonunda olması gereken uygulamaları derledik.

Milliyet Emlak’ın haberine göre, Gayrimenkul satış uzmanı Göktuğ Beşer bilgilerini paylaşıyor. Emlak işi ile uğraşanlar genelde sürekli hareket halinde. Akıllı telefonlarımız sayesinde ofis bilgisayarında yaptığımız pek çok işi hareket halindeyken de yapabiliyoruz. Emlak sektöründe çalışanların cep telefonunda olması gereken bu uygulamalar zamanı çok daha verimli kullanmamızı sağlıyor.

TKGM Parsel Sorgulama

TKGM Parsel Sorgulama
TKGM Parsel Sorgulama

Türkiye’deki parselleri çeşitli kriterlerine göre sorgulayabiliyor ve haritadan konumlarını görebiliyorsunuz. Arsa ve arazi çalışan emlakçılar için büyük kolaylık.

Camscanner

Camscanner
Camscanner

Camscanner uygulaması ile evrakların fotoğraflarını çekerek pdf dosyasına dönüştürebilirsiniz. Ücretsiz olan uygulama bu dönüşüm sırasında çekilen resmi düzeltiyor ve çıktı alındığında iyi okunmasını sağlayacak kontrast ayarlarını otomatik yapıyor.

Dropbox

Dropbox
Dropbox

Ofisteki ya da evdeki bilgisayarınızdaki bütün dosyalar cep telefonunuzda da olsa ne iyi olurdu değil mi? Ücretsiz olan dropbox bunu mümkün kılıyor. Sabit bilgisayarlarınıza kurduğunuzda bilgisayarınızda sanal bir sabit disk oluşuyor ve buraya kaydettiğiniz dosyalara cep telefonundan ve tabletten ulaşabiliyorsunuz.

Evernote

Evernote
Evernote

Cebinizde bloknot taşımanıza artık gerek yok! Ücretsiz uygulama Evernote ile her türlü notunuzu telefonunuza kaydedebilirsiniz ve bu notları diğer bilgisayar ve tabletlerde de görebilir ve değiştirebilirsiniz. Notlarınızı ister ses kaydı, ister metin şeklinde, isterseniz çizim olarak kaydedebilirsiniz.

Yandex Navigation

Yandex Navigation
Yandex Navigation

Büyük şehirlerde yaşayan herkes trafikten şikayetçi. Yandex Navigasyon trafik sıkışıklıklarını göz önünde bulundurarak size iki ya da üç farklı yol alternatifi sunuyor ve güncel trafik durumuna göre ne sürede hedefe varacağınızı da bildiriyor. Zamanı verimli kullanmak ve randevulara yetişmek için faydalı bir uygulama.

Google Maps

Google Maps
Google Maps

Gayrimenkulde en önemli 3 şey nedir? “Konum, konum, konum!” O halde en yaygın kullanılan konum uygulamasını buraya koymazsak olmaz. Google maps kullanmayan emlak sektörü çalışanı herhalde yoktur. Bu arada bir hatırlatma; Yandex navigasyonun bulamadığı adresleri Google Maps ile bulabilir ve Google navigasyon ile gideceğiniz adrese kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Pusula

Pusula
Pusula

Konut alan herkesin ilk sorularının içindedir pencerelerin hangi yöne baktığı ve ne kadar güneş aldığı. Yanınıza pusula almayı unuttuysanız bu ücretsiz uygulamadan faydalanabilirsiniz. iPhone kullanıyorsanız telefon zaten pusula uygulaması yüklü satılıyor.

SuperPano

SuperPano
SuperPano

Eğer cep telefonu ile emlak fotoğrafı çekenlerdenseniz büyük ihtimal ile istediğiniz genişlikte alanı resimlere aktaramamaktan şikayet ediyorsunuz. Ücretsiz SuperPano birbirine komşu çektiğiniz resimleri birleştirerek size daha büyük alanı gösteren resimler oluşturuyor.

Cep Feneri

Cep Feneri
Cep Feneri

Gittiğiniz inşaatlarda karanlık merdivenlerden inip çıkarken yanınızda el feneri olmadığına kaç kere pişman oldunuz? Cep Feneri uygulamasının yaptığı tek şey flaşı sürekli açık tutarak telefonu fenere dönüştürmek. Ücretsiz olan bu uygulamanın ekranında pusula da var.

Whatsapp

Whatsapp
Whatsapp

Whatsapp’ı kullanmayan emlakçı kaldı mı bilmiyorum ama o kadar çok işe yarıyor ki buraya almadan olmazdı. Whatsapp bazen e-postanın yerini tutuyor, bazen diğer emlakçılar ile portföy paylaşımlarında kullanılıyor, buluşmalarda konum bildiriyor, yurtdışındaki müşteriler ile video görüşmesi yapmanızı, araba kullanırken yazı ile mesaj göndermek yerine ses kaydı göndererek dikkatinizi yolda tutmanızı sağlıyor.

MagicPlan

MagicPlan
MagicPlan

MagicPlan telefon ya da tabletinizin kamerasını kullanarak bulunduğunuz iç mekanın planını çıkartıyor. Yapmanız gerekenleri önce size basit bir videoda gösteriyor sonra ölçüm ve çizim moduna geçiyor. Kamerayı odanın köşelerine tutuyorsunuz, pencereye ya da kapıya geldiğinizde bunu belirtiyorsunuz. Siz bunları yaptıkça uygulama planı çiziyor. Çizdiğiniz mekanlara mobilya, eşya, kapı, pencere, merdiven vs. ekleyebiliyor ve isterseniz bunları da ölçeklendiriyorsunuz. Ayrı ayrı çizdiğiniz odaları birbirine ekleyebiliyor ve böylece kat planı oluşturuyorsunuz.

Kaynak: MİLLİYET EMLAK