TURİZM: Unutulmaz bir balayı geçirin

Balayı, yeni evlenen çiftlerin hayatındaki en önemli anılardan birisidir. Her çift romantik ve güzel bir balayı hayalini kurar. Yeni evlenen çiftler için alternatif balayı tatillerini derledik.

Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, düğün sonrasında çiftlerin bir yat kiralayarak çıkacakları balayı, onları dünyanın farklı romantik köşelerine taşıyacak, inanılmaz anılar ile yeni yaşamlarına ayrı bir tat katacaktır. Yeni evli bir çift için yat kiralayarak balayına çıkmak, yeni yaşamlarının en romantik deneyimi olacaktır. Bir yandan sakin sularda denizin keyfini sürerken, diğer yandan el ele uçsuz bucaksız kumsallarda yürümenin, denizin üstünde mum ışığında dünya mutfağının farklı lezzetleri ile akşam yemeklerinin tadına varacaklar.

Balayı çiftinin en önemli ilk yolcuğu, romantik bir yat seyahati ile özel bir zaman dilimi olmalı. Yatta geçireceğiniz günlerde dinlenecek, yüzecek, sakin koyların sessizliğinin tadını çıkaracak, arzu ederseniz yelken yapacak, spor ile zinde kalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Tabii ki tüm bunları yaparken, sadece eşiniz ve sizin olduğu bir ortamda olmanız en özel tatilinize ayrı bir boyut katacaktır.

Unutulmaz bir süperyat balayının hayali peşinde iseniz, sizler için derlemiş olduğumuz dünyanın farklı bölgelerindeki tarihi, doğal güzellikler içinde, en romantik, en etkileyici yat kiralayarak gidebileceğiniz rüya gibi yerler, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilir.

1 ) Capri – Akdeniz’de romantizm arayan çiftlere

Capri - Akdeniz’de romantizm arayan çiftlere
Capri – Akdeniz’de romantizm arayan çiftlere

Geleneksel bir İtalyan şehrinin koşuşturması ve hengamesinin aksine Capri, harika bir kaçış noktasıdır. Lüks yatınızı, Amalfi kıyılarının en mükemmel marinalarından birisi olan Marina Piccola’ya bağlayabilir, kiralayacağınız araçla şirin tüm adayı gezebilirsiniz. Grotto Azzurra (Mavi Mağara) kesinlikle görünmesi gereken bir yer. Kuzey batı kıyı şeridindeki bu mağaraya, günün sonunda mutlaka gidip orada yüzmelisiniz. Güney sahilinin doğudaki sonunda yer alan, 2016 yılının “En İyi Balayı Oteli” yarışmasında en harika kaçış yeri ödülünü kazanan Punta Tragara Hotel’ini de mutlaka gezinizin bir yerine sıkıştırmalısınız. Bu oteldeki üç restoran, Marina Piccola’ya yukarıdan bakan şaşırtıcı deniz manzarası eşliğinde leziz Akdeniz mutfağı tatlarını sunuyor. Ayrıca, oteldeki lüks spa ve sağlık merkezindeki çiftler için, canlandırıcı masajı denemelisiniz.

2 ) Fransız Riviera’sı – Geleneksel cazibeyi arayan çiftlere

2 ) Fransız Riviera’sı - Geleneksel cazibeyi arayan çiftlere
2 ) Fransız Riviera’sı – Geleneksel cazibeyi arayan çiftlere

Sahil boyunca muhteşem manzarası ve büyüleyici havası ile, hedeflerinde lüks bir balayı tatili geçirmek isteyecek çiftler için benzersiz bir mekan. Her biri tarih ve şıklık abidesi olan Fransız Riviera’sının güzel plajları ve gecelerinin parıltılı, ihtişamlı yaşamları görülmeye değer niteliktedir. Cannes, St. Tropez ve Nice şehirlerinin güzelliklerinin tadını çıkartabilir ve kıyı şeridi boyunca uzun yat seyri yapabilirsiniz. Monako ise apayrı bir dünya. Veya dünyaya ait olmayan bir yer de denilebilir. Eğer ki güzel yemekler bir diğer tutkunuz ise, Fransız Rivierası’nda dünyanın en iyi restoranlarını da bulabilirsiniz.

3 ) Seyşeller – Her şeyden uzaklaşmak isteyen çiftlere

3 ) Seyşeller - Her şeyden uzaklaşmak isteyen çiftlere
3 ) Seyşeller – Her şeyden uzaklaşmak isteyen çiftlere

Prens William ve Cambridge Düşesi’nin balayı için tercih ettikleri Seyşeller, gözlerden uzak tropikal bir cennet. Keşfedilecek 100’den fazla küçük adacık ve kristal berraklığındaki denizleri ile nefes kesici kumsalları, kalabalıklardan kaçmak ve kendilerini yenilemek isteyen yeni evli çiftleri bekliyor. Adalar arasında iki Unesco Dünya Mirası da bulunuyor; Aldabra Atoll ve Vallée de Mai. Aldabra Atol, sığ bir lagün içinde ve 150 binden fazla dev kaplumbağaya ev sahipliği yapan, dört büyük mercan adasından oluşuyor. Seyşel Adalarında tekne ile yapılacak seyir sınırlı olsa da, tenha bir koyda yeni evlilerin romantik zamanlar geçirmeleri mümkün olacaktır.

4 ) Borneo – Vahşi kıyılarda el ele yürümek isteyen çiftlere

4 ) Borneo - Vahşi kıyılarda el ele yürümek isteyen çiftlere
4 ) Borneo – Vahşi kıyılarda el ele yürümek isteyen çiftlere

Geçtiğimiz yıl Kuzey Borneo, Borneo Doğu sahili ve Güney Filipinleri ziyaret eden süperyatlar, bölgenin “güvenli ve huzurlu” olduğunu belirterek yapılacak seyahatlere yeşil ışık yakmışlardı. Lloyds Savaş Komitesi (Lloyds Joint War Committee) bu bölgeyi, bu yıl savaş içinde olan bölgeler listesinden çıkartmıştı. Artık rüyalarınızı süsleyen bölgeye güvenle ve huzurla seyir yaparken, özel izin almadan sigorta kapsamında tatil yapabileceksiniz.

Mükemmel bir çiftin aşkı yeniden keşfedecekleri bölgede, doğal yaşamın denizdeki ve karadaki yansımaları büyüleyici. Kinabatangan nehri boyunca bir bot safarisine çıkabilir, orangutanlar, filler ve maymunları besleyebilir ve Sipadan sularında kaplumbağalar ile birlikte yüzebilirsiniz. Balayı tatilinizi yatınızdan inip, Borneo’nun yağmur ormanları içindeki çarpıcı kulübelerde sonlandırabilirsiniz. Borneo bir süperyat ile gezilebilecek, en macera dolu ve hayatınız boyunca unutamayacağınız deneyimler yaşanacak balayı tatili olacaktır.

5 ) Tayland – Egzotik uzak doğuda birbirlerini şımartmak isteyen çiftlere

5 ) Tayland - Egzotik uzak doğuda birbirlerini şımartmak isteyen çiftlere
5 ) Tayland – Egzotik uzak doğuda birbirlerini şımartmak isteyen çiftlere

Kıyılarına kitlesel turizm ulaşmış olsa bile Tayland, yatlar ile seyahat edilmek için henüz keşfedilmemiş bir mekan ve balayı için ideal hedeftir. Ülkenin renkli Budist tapınakları, baharat kokuları, güzel plajları ve mükemmel dalış mekanları yeni evli çiftleri bekliyor. Görülmesi gereken yerler arasında, “James Bond Adası” olarak da bilinen Khao Phing Kan ve Ban Pa Ko barajının inanılmaz berrak sularını sayabiliriz. Eğer bir düğün sonrasında kendinizi stresten ve yorgunluktan arındırmak istiyorsanız, Tayland’da dünyanın en iyi kaplıcaları da sizleri bekliyor.

6 ) Karayipler / St. Vincent ve Grenadines – Mükemmel gizlilik isteyen çiftlere

6 ) Karayipler / St. Vincent ve Grenadines - Mükemmel gizlilik isteyen çiftlere
6 ) Karayipler / St. Vincent ve Grenadines – Mükemmel gizlilik isteyen çiftlere

St. Vincent ve Grenadines, tekne ile tenha bir balayı tatili geçirmek isteyen çiftler için mükemmeldir. 32 adanın oluşturduğu zincirdeki ıssız beyaz kum plajları ve bozulmamış resifleri, yatınızla keşfedilmeyi bekliyor. Bir marina curcunası yerine yeni evliler, tam bir gizlilik içinde yıldızların altında romantik geceler geçirecekler. St. Vincent’in yemyeşil yağmur ormanları ve yürüyerek ulaşılacak La Soufriere gibi aktif bir volkanı bulunuyor. Karayiplerde görülecek pek çok farklı köşe var. Küçük bir ada olan Bequia’dan, dünyanın en ünlülerini görebileceğiz Mustique adasına kadar çok fazla seçenek sizleri bekliyor.

7 ) Endonezya – Macera peşindeki çiftlere

7 ) Endonezya - Macera peşindeki çiftlere
7 ) Endonezya – Macera peşindeki çiftlere

Endonezya, yatçılar için yeni bir destinasyon ama, kurulu tesislerinin az olması bölgenin çeşitliliğine engel olamıyor. 17.000’den fazla adadan oluşan ülke, 2 milyon metrekare alana yayılıyor ve pastoral yat seyri için mükemmel bir zemin oluşturuyor. Bali tapınaklarından Endonezya Ateş Çemberine kadar, seyir için pek çok seçenek sizleri bekliyor. Eğer biraz sıra dışı bir balayı tatili yapmak istiyorsanız, geleneksel Phinisi tarzı yelkenli tekneler benzersiz bir deneyim yaşamak için alternatif olabilir.

8 ) Bahamalar / Exuma – Romantizm peşinde koşan çiftlere

Bahamalar / Exuma - Romantizm peşinde koşan çiftlere
Bahamalar / Exuma – Romantizm peşinde koşan çiftlere

Kendinizi masmavi denizlerle çevrili, ipeksi beyaz kumların üzerinde, zümrüt yeşili bir dekor önünde, sevdiğinizle birlikte el ele yürürken hayal edin. Bahama Adalarındaki Exuma, gece yarısı yıldızlar altında sevgililerin birbirlerine tatlı sözler fısıldaması için en değerli yerlerden biridir. Dünya kalitesindeki tatil konaklama tesisleri ile, su altı mağaraları ve tropik yerel havuzlarda yüzebilir, yatınız ile çevredeki pek çok koyu gezerek gerçek zevkin anlamını keşfedebilirsiniz.

9 ) Rimini / Trieste / Venice – İtalyan tarzından hoşlanan çiftlere

9 ) Rimini / Trieste / Venice - İtalyan tarzından hoşlanan çiftlere
9 ) Rimini / Trieste / Venice – İtalyan tarzından hoşlanan çiftlere

Belki size klişe gibi gelecek ama, hala dünyanın en romantik şehirleri arasında ilk sıralarda Venedik geliyor. Venedik’i de içine alacak şekilde, en ideal tekne güzergahı Rimini’den başlayıp Trieste’de son bulabilir. Gezinize başlayacağınız Rimini’nin altın rengi kumsalları ve hareketli gece hayatında, Venedik’e doğru kıyı boyunca yapacağınız sakin deniz seyahati öncesinde, yaşamınıza hız katabilirsiniz. Eğer mükemmel bir deneyim yaşamayı arzularsanız, Venedik Yat Limanında bir iskele kiralayarak şehrin kalbinde bir gece geçirebilirsiniz. Daha sonra ise balayı gezinizi Alman, Latin ve Slav kültürlerinin karışımı olan Trieste’de sonlandırabilirsiniz.

10 ) Yunan Adaları – Tanıdık kültürleri arayan çiftlere

10 ) Yunan Adaları - Tanıdık kültürleri arayan çiftlere
10 ) Yunan Adaları – Tanıdık kültürleri arayan çiftlere

Yunan adaları, tarihi kalıntılar, göz kamaştırıcı gece hayatı ve romantik inzivanın fantastik bir dengesini sunuyor. Yunan adalarını üç ana grupta düşünebilirsiniz; Atina yakınındaki adalar, Argo-Saronic ve İyonik adalar ile Cyclade adaları. Her biri çarpıcı yat seyri ve bazıları da nefis dalış fırsatları veriyor. Teknenizin güzergahında klasik adalar; Mikanos, Delphi, Epidavros, Delos ve Sounion olabilir. Parti atmosferi yerine daha sakin bir balayı turu planlıyorsanız, o zaman pek çok fantastik plajın sizleri beklediğini söyleyebiliriz.

11 ) Türkiye Kıyıları – Kendi ülkemden vazgeçmem diyen çiftlere

11 ) Türkiye Kıyıları - Kendi ülkemden vazgeçmem diyen çiftlere
11 ) Türkiye Kıyıları – Kendi ülkemden vazgeçmem diyen çiftlere

Egzotik ve gizemli bir balayı tatilini, ülkemizde de yaşamanız hiç zor değil. Ege kıyılarını keşfederek, ülkemizin kendine özgü çok özel mavi – yeşil kıyılarında mavi yolculuk tarzında, geleneksel bir gulet veya bir ahşap tekne ile, lüks ve romantizmi bir arada yaşayabilirsiniz. Alternatif olarak mürettebatlı tekne kiralamak yerine, sadece tekne kiralayabilir ve eşinizle birlikte yalnız kalmanın keyfini sürebilirsiz. Kimsenin olmadığı koylarda baş başa romantizmi, deniz ve gökyüzünün eşliğinde yaşayabilirsiniz.

Balayı ömür boyunca hep hatırlanacaktır. Tekne ile balayına çıkmak için, yat satın almak zorunda değilsiniz. İdeal yatı kiralamak, mürettebatlı ve mürettebatsız yelkenli, motoryat veya katamaran seçiminde bulunmak için, bir uzmanın görüşünü almadan kararınızı vermeyin.