KÜLTÜR: Vizyondaki filmler

Bu hafta birbirinden güzel filmler vizyona girdi. Bu hafta sinemalardaki filmleri sizler için derledik. İşte vizyondaki filmler:

Bela
Bela

Bela
Bela hem katmanlı bir burjuva yaşamı eleştirisi hem de yarattığı atmosferle tüyleri diken diken eden bir gerilim; aynı zamanda, hiç ummadık anlarda kahkahaya boğabilen, absürdlüğü hiç elden bırakmayan bir film. Gerçeküstücü ve hicivci filmleriyle tanınan Alex van Warmerdam, Cannes’da çok konuşulan Bela’yla tekrar karşımızda. Bela korku filmi numaralarını hatırlatan bir ilk sahneyle, yerin altından dışarı çıkartılan bir adamın uyanmasıyla başlar. Evsizin teki mi, yoksa sadece uzun süredir yıkanmamış biri mi olduğunu kestiremediğimiz Camiel Borgman, kendisini Hollanda’nın banliyö mahallelerinden birisinde, bir evin kapısını çalarken bulur. Duş alma isteği evin erkeği tarafından pek iyi karşılanmaz ama daha sonradan biraz tereddütle de olsa evin hanımı onu içeri kabul eder. Tuhaf ve gizemli Borgman’ın varlığı bir anda evin işleyişini ve ailenin bütün dinamiklerini altüst eder. Borgman’ın bahçeciliğe olan ilgisi ve geceleri çıplak dolaşmaya olan merakı bu karanlık ama mizahı hiç elden bırakmayan filmi sadece daha da tuhaflaştıran unsurlar.

Yönetmen: Alex Van Warmerdam
Oyuncular: Jan Bijvoet, Hadewych Minis
Süre: 113 Dakika
Tür: Gerilim

Hayat Işığım
Hayat Işığım

Hayat Işığım

M.L. Stedman’ ın Uluslararası çok okunanlar romanından uyarlanan filmde, savaş sonrası bunalımı yaşayan gazi Tom Sherbourne’un, etrafı sadece engin denizle çevrili ıssız Janus Rock’ta, deniz feneri bekçisi olarak başladığı yeni işine kendini adayıp yalnızlıkta teselli aradığı yerdir. Niyeti aslında yalnız kalmaktır ancak beklenmedik bir şekilde limanın karşısındaki Parageuse Kasabası’nda yaşayan ve savaşta kaybettiği iki ağabeyinin yasını tutan, hayat dolu genç bir kadın olan Isabel Graysmark’la tanışır.

Yönetmen: Derek Cianfrance
Oyuncular: Alicia Vikander, Rachel Weisz, Michael Fassbender
Süre: 132 Dakika
Tür: Dram

 

 

Asabiyim Ben
Asabiyim Ben

Asabiyim Ben
Öfke ile yoğrulmuş bir toplumda, aşklar, nefretler, intikamlar. Satın alınan şereflerin gölgesinde kanunların çaresiz bıraktığı insanların öfkesi ve tepkisi. Yolsuzluğun ve karmaşanın kol gezdiği bir ülkede, muhteşem düğünler, öç ve ölüm dansları. Garip gelecek size, ancak şaşıracaksınız ve güleceksiniz ağlanacak halimize.

Yönetmen: Damián Szifrón
Oyuncular: María Marull, Darío Grandinetti, Ricardo Darín
Süre: 122 Dakika
Tür: Komedi

 

 

Çakı Gibi
Çakı Gibi

Çakı Gibi
Küçük ıssız bir adada tek başına olan Hank’ın evinde olmak için hala umudu vardır. Fakat bir gün kıyaya vuran bir ceset her şeyi değiştirir. Hank çok geçmeden ölümden kaçmak için son şansı olduğunun farkına varır. Silahlı yeni “arkadaş” ve tuhaf bir çanta, bu ikili ile Hank’ın hayallerindeki kadını yeniden getirmek için destansı bir maceraya atılar. Dan Kwan ve Daniel Scheinert’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Mary Elizabeth Winstead, Paul Dano, Daniel Radcliffe var.

Yönetmen: Dan Kwan,Daniel Scheinert
Oyuncular: Paul Dano, Mary Elizabeth Winstead, Daniel Radcliffe
Süre: 97 Dakika
Tür: Komedi

 

John Wick 2
John Wick 2

John Wick 2
Kurşun geçirmez John Wick ile karşılaşmaya hazır mısın? Emekli tetikçi John Wick’in soluksuz aksiyonu devam ediyor. Kadroya yeni eklenen isimler ile intikam büyüyor ve artık o çok daha sert.

Yönetmen: Chad Stahelski
Oyuncular: Ruby Rose, Bridget Moynahan, Laurence Fishburne, Keanu Reeves
Süre: 122 Dakika
Tür: Aksiyon

 

 

 

Karanlığın Elli Tonu
Karanlığın Elli Tonu

Karanlığın Elli Tonu
Jamie Dornan ve Dakota Johnson, tüm dünyada çok satan “Elli Ton” fenomeninin ikinci bölümü olan KARANLIĞIN ELLİ TONU’na Christian Grey ve Anastasia Steele rolleriyle dönüyor. 2015’in tüm dünyada 560 milyon dolar hasılat yapan gişe rekortmeni filmdeki olayların üzerinden gelişen yeni bölüm 10 Şubat 2017’de vizyona giriyor ve sizi daha karanlık bir tona geçmeye davet ediyor.

Yönetmen: James Foley
Oyuncular: Rita Ora, Tyler Hoechlin, Jamie Dornan, Kim Basinger, Dakota Johnson
Süre: 118 Dakika
Tür: Romantik

 

Lego Batman Filmi
Lego Batman Filmi

Lego Batman Filmi
“LEGO® Filmi”nin eğlenceli, iğneleyici ruhu, filmi dünya çapında bir fenomen haline getirdi. Bu filmde kendini lider olarak tanımlayan ‘Lego Batman’ şimdi sinemada kendi macerasında başrolü oynuyor. Fakat Gotham’da büyük değişiklikler dönüyor ve eğer şehri düşman Joker’in elinden almak istiyorsa, Batman yasa dışı bir iş yapmak zorunda kalabilir, belki başkalarıyla birlikte çalışmayı deneyebilir, ve belki, sadece belki, rahatlamayı öğrenebilir.

Yönetmen: Chris McKay
Süre: 105 Dakika
Tür: Animasyon