TURİZM: Sevgililer Günü’nde bu fırsatları kaçırmayın!

Tüm sevenlerin heyecanla beklediği güne çok az kaldı. En özel hediye ve kutlama programını oluşturmanın telaşındayken, sizler için alternatif kutlama etkinliklerini derledik. Mutlu, romantik, huzurlu ve eğlenceli bir Sevgililer Günü için yurtiçi ve yurtdışı yapabileceğiniz aktiviteler bulacaksınız.

Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, alternatif kutlama etkinlikleri şu şekilde:

TOPHANE VE GALATA TURU
TARİHİ GALATA

TARİHİ GALATA
TARİHİ GALATA

Galata’nın bu günkü hali yanıltmasın sizi. Galata, geçmişte Batı dünyasının uç limanı ve ticaretin tam merkeziydi. Sevgililer Günü’nü böylesi güzel bir atmosferde geçirmeye ne dersiniz? Tophane Çeşmesi, Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane-i Amire, Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, Türk Ortodoks Meryem Ana Kilisesi ve Galata Kulesi gezeceğiniz yerlerden sadece birkaçı…
Anı Tour, 14 Şubat. Fiyatı: 70 TL. (0850 300 02 34)

ULUDAĞ KAYAK TURU
HEM KAYAK HEM DE SAFARİ

ULUDAĞ KAYAK TURU
ULUDAĞ KAYAK TURU

Karda yürüyüş yapmak, kartopu oynamak ya da kamp yapmak istiyorsanız burası tam size göre! Gün boyu kayak yapmanın yanı sıra, kar motoru ve ATV ile kar safarisi gibi birçok eğlenceyle kara doyacaksınız. Kar dışında Ulu Cami ve Koza Hanı’nı panoramik olarak göreceksiniz. Bu arada sakın sucuk-ekmek partisini kaçırmayın.
Coral Travel, 14 Şubat. Fiyatı: 70 TL. (444 0 684)

BARSELONA TURU
FLAMENKO GECESİ

BARSELONA TURU
BARSELONA TURU

Katalan özerk bölgesinin başkentinde unutulmaz bir dört gün geçireceksiniz. La Sagrada Familia Kilisesi, Endülüs Arenası, Cristof Colomb Heykeli, Montjuic Tepesi, Kraliyet Sarayı, Olimpik Liman, İspanya ve Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi göreceğiniz yerlerden. Ayrıca “Flamenko Gecesi” turun bonusu. Pronto Tour, 13-16 Şubat. Fiyatı: 812 TL. (444 91 92)

BELGRAD TURU
BALKANLAR’IN İNCİSİ BELGRAD

BELGRAD TURU
BELGRAD TURU

Muhteşem güzelliği ve canlı gece hayatıyla Belgrad’da çok güzel iki gün geçireceksiniz. Turun ilk günü panoramik Belgrad turuyla şehrin tüm güzelliklerine tanık olacaksınız. Sonrasında Mora Fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Mehmet Paşa Çeşmesi, Belgrad galibi heykeli, Fikirbayır, Stambol Kapısı, Askeri Müze, Saat Kapı ve Müzesi, Nebojsa Kulesi göreceğiniz yerlerden bazıları. Turun bonusu ise, vizesiz olması…
Tatilbudur.com, 12-14 Şubat. Fiyatı: 809 TL. (444 0 484)

MALTA TURU
ŞÖVALYELERİN YURDU

MALTA TURU
MALTA TURU

Akdeniz adaları arasında hem tarihiyle hem de güzelliğiyle ayrı bir yere sahip olan Malta’da çok güzel Sevgililer Günü geçireceksiniz. Mdina’da Hükümet Sarayı, Casa Inguanez Malikânesi, Katedral, Kermelit Kilisesi’ni gezecek, ayrıca Malta tarihinin beşiği unvanını kazanmış şövalyelerin yurdu üç şehir; Vittoriosa, Senglea ve Cospicua da göreceğiniz yerlerden.
Setur, 12-15 Şubat. Fiyatı: 1.240 TL. (444 0 738)

PARİS TURU
AŞKIN KENTİ PARİS

PARİS TURU
PARİS TURU

Sanatın ve aşkın başkentini keşfetmek istiyorsanız şimdi tam zamanı. Birinci gün enfes bir şehir turu yapacaksınız. Ünlü Champs-Elysées Caddesi, Arc De Triumph (Zafer Paktı), Paris’in gözdesi Eiffel Kulesi, Notre Dame Katedrali göreceğiniz yerler arasında. İkinci gün ise, Seine Nehri üzerinde tekne gezintisiyle Paris’e doyacaksınız.
Touristica, 12-14 Şubat. Fiyatı: 650 TL. (444 0 329)

ESKİŞEHİR VE ODUNPAZARI
ANADOLU’NUN VENEDİK’İ

ESKİŞEHİR VE ODUNPAZARI
ESKİŞEHİR VE ODUNPAZARI

Kültür, sanat ve mimarlık atılımlarıyla bir dünya şehri haline gelen hatta Anadolu’nun Venedik’i olarak adlandırılan Eskişehir’i gezmek için bu tur iyi bir fırsat. Birinci gün Tülomsaş Fabrikası, Odunpazarı, Atlıhan Tarihi Çarşısı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni gezerken ikinci gün ise Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi ve Kurşunlu Külliyesi’ni ziyaret ederek sanata ve tarihe doyacaksınız.
Etstur, 13-14 Şubat. Fiyatı: 219 TL. (444 0 387)

ROMA TURU
ROMA’NIN KALBİNE YOLCULUK

ROMA TURU
ROMA TURU

Eskinin ve yeninin iç içe geçtiği bu şehirde gezerken, kendinizi bir açık hava müzesinde gibi hissedeceksiniz. Tur boyunca, Vatikan (San Pietro) Katedrali, Collosseo (Arena), Roma Forumu, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi) ve İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) gezeceğiniz yerlerden.
Coral Travel, 12-15 Şubat. Fiyatı: 986 TL. (444 0 684)

GÖYNÜK, MUDURNU, BEYPAZARI TURU
TARİHLE İÇ İÇE İKİ GÜN

GÖYNÜK, MUDURNU, BEYPAZARI TURU TARİHLE İÇ İÇE İKİ GÜN
GÖYNÜK, MUDURNU, BEYPAZARI TURU
TARİHLE İÇ İÇE İKİ GÜN

Tarihi konakları, mütevazı evleri ve arnavutkaldırımlarıyla sizi yüzlerce yıl öncesine götürecek kadar güzel bir yer Göynük. Burada uzun saatler oturup manzaranın tadını çıkaracaksınız. Sonraki rotanız Mudurnu olacak. Yıldırım Beyazıt Camii, dönemin en güzel eserlerinden bugüne kalan Armutçular Konağı ve Abant Gölü gezeceğiniz rotalar arasında yer alıyor.
Jolly Tur, 13-14 Şubat. Fiyatı: 229 TL. (444 0 644)

KOLAŞİN KAYAK TURU
BEYAZLAR İÇİNDE AŞK

KOLAŞİN KAYAK TURU
KOLAŞİN KAYAK TURU

Modern ve en son teknolojiyle yapılmış, standartlara uygun farklı büyüklüklerde kayak pistlerine sahip olan Kolaşin, Balkanlar’ın en güzel zirvelerinde bembeyaz Sevgililer Günü kaçamağı için iyi bir tercih. Snowboard ya da kayak gibi etkinliklerin yanı sıra SPA merkezlerinin tadını çıkararak unutulmayacak beş gün geçireceksiniz.
Mng Turizm, 13-17 Şubat. Fiyatı: 1.400 TL. (444 2 000)