GÜNDEM: Acı haber geldi!

Rus uçakları yanlışlıkla El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu binayı hedef aldı. Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı tarafından vurulan binanın enkazı altında kalan 3 asker şehit oldu, 1’i ağır 11 asker ise yaralandı. Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatı esnasında TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğunu, 11 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait bir savaş uçağı tarafından terör örgütü DEAŞ hedeflerine sabah 08.40 sularında düzenlenen hava harekatında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç askerin şehit olduğu, biri ağır 11 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin, tedavileri için süratle hastaneye ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Rusya Federasyonu yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir. Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır.

Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, TSK ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

ŞEHİT DÜŞEN 3 ASKERİN NAAŞI GAZİANTEP’E GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, sabah saatlerinde Rusya’ya ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile şehit düşen 3 askerin naaşı Gaziantep’e getirildi.

Halep’e bağlı El Bab bölgesinde şehit düşen 3 askerin cenazesi, karayolu ile Kilis’e, oradan da helikopterle Gaziantep’e getirildi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, polis eskortu eşliğinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Şehitlerin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından, memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, sabah saatlerinde Rusya’ya ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç askerin şehit düştüğü, biri ağır 11 askerin yaralandığı bildirilmişti.