TURİZM: Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

Soğuk kış günlerinde, içinizi ısıtıp, keyifli bir yaz tatili modunda 14 Şubat geçirebilirsiniz. Sevgililer Günü için farklı bir kutlama planı yaparak birlikte güzel anlar yaşayın.

Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin en iyi spa mekanları…

Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat
Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

Bursa

Almira Otel
Bursa’nın ilk termal projesi burada uygulandı. Beş yıldızlı otel, toplam 215 odadan oluşuyor. Kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, fin hamamı gibi birçok alternatif var. Gelecek yıl otelde 3 bin 500 metrekare alana SPA merkezi kurulacak.

Marigold Thermal & SPA Hotel
Çekirge’deki beş yıldızlı otelde Türk hamamı, sauna, buhar odası ve kar çeşmesi bulunuyor. Tarihi 600 yıl öncesine kadar uzanan kadınlar hamamı da otelin en gözde bölümü.

Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat
Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

Crowne Plaza
Otel, 4 bin metrekarelik alanı ve içeriğiyle Bursa’nın en kapsamlı SPA & Wellness merkezine sahip. Tesiste Bali, Thai, sultan ve özel Osmanlı konsepti gibi farklı masaj seçenekleri sunuyor.

Kervansaray Termal
Şehrin en eski termal otellerinden olan otel beş yıldızlı. 9 bin metrekarelik alanda kubbeli çatılara sahip geleneksel bir binada hizmet veriyor. 211 oda kapasiteli otelin kapalı havuzunda kaplıca suyu kullanılıyor.

Sheraton Bursa Hotel
Klasik hamam ve termal kültürüyle Asya masaj tekniklerini kullanıyor. 10’u süit 171 odalı otelde, 1500 metrekarelik alanda iki katı kapsayan Shine SPA Bursa bulunuyor. VIP hamam, çok amaçlı masaj salonu ve pilates alanlarıyla hizmet veriyor.

Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat
Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

AFYON

Akrones Thermal & SPA
Beş yıldızlı otel yeni açıldı. 244 standart oda ve 73 suitten oluşuyor. 16 bin metrekarelik SPA alanıyla Türkiye’nin en büyük SPA alanına sahip. Güzellik, fitness, wellness, aqua park, thermal SPA ve tuz terapisi hizmetleri bulunuyor.

NG Afyon Termal
Beş yıldızlı otelde, 13 havuz ve 9 bin 500 metrekarelik termal SPA alanı bulunuyor. Türk hamamı, Fin hamamı, bio sauna ile yüksek ve düşük ısı termal havuzlarının yer aldığı otelde toplam oda sayısı 428.

Budan Thermal Spa Hotel
Üç yıl önce hizmete açılan otel, Afyon’un en gözdesi. Üç kapalı havuz ve üç SPA küveti hizmeti sunan otelde, egzotik çamur, bataklık ve tuz mağarası da bulunuyor. Toplam 157 ve 450 yatak kapasiteli otel.

İkbal Termal
Afyon-İzmir karayolu üzerinde bulunan otel, sağlık havuzu, sauna veya masaj odalarıyla ultra lüks SPA deneyimi sunuyor. 280 odalı tesis bünyesinde bir de futbol sahası var. S

Korel Termal
Beş yıldızlı otel dokuz yıl önce açıldı ve bölgenin en güzel otellerinden. 329 oda ve 1000 yatak hizmeti veriyor. İki açık dört kapalı yüzme havuzu, dört de termal havuz bulunuyor. Ayrıca cilt bakımı ve zayıflama kürleri birimi de mevcut.

Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat
Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

YALOVA

Thermalium Wellness Park Hotel
Dört yıldızlı otel 208 yatak kapasitesine sahip. Bir katı SPA merkezine ayrılan tesiste Türk hamamı, sauna, buhar odası, masaj odaları, fitness salonu, iki kapalı termal havuz ve bir adet açık termal havuz mevcut. Alacart restoranında Türk ve dünya mutfağı lezzetleri sunuluyor.

Altuncu Termal Otel
Armutlu Bölgesi’nde yer alan 4 yıldızlı tesisin 400 yatak kapasitesi var. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe olarak sunuluyor. Aileye özel termal havuzlar, yüzme havuzu, sauna ve Türk hamamıyla müşterilerini bekliyor.

ANKARA

Swiss İnternational Kızılcahamam
Beş yıldızlı otelde engellilere özel oda dahil olmak üzere toplam 190 yatak kapasitesi var. Aile havuzları, kaydıraklı kapalı yüzme havuzu, açık havuz ve termal havuzuyla öne çıkıyor. Cilt bakımları, masaj seçenekleri, balneoterapi ve fizyoterapi sağlığa iyi gelen diğer seçenekler.

Çam Hotel
Soğuksu Milli Parkı içinde yer alan beş yıldızlı tesis ormanın içine konumlandırılmış. İki restoranında yöresel ve dünya mutfağından lezzetler sunuluyor. Erkek ve kadına ayrı yüzme havuzları, termal havuz, buhar odası, fitness merkezi ve Türk hamamıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat
Sağlık ve huzur dolu bir 14 Şubat

DENİZLİ

SPA Hotel Colossae Termal
Karahayıt kasabasında yer alan beş yıldızlı otel 2009’da açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘Çevreye duyarlı konaklama tesisi’ belgesine sahip olması Colossae’yi bölgedeki diğer otellerden ayırıyor. Açık ve kapalı termal havuzlar, Türk hamamı, çamur banyosu, buhar odası, jakuzi ve masaj çeşitleri SPA merkezindeki seçenekler.

Doğa Thermal Otel
Karahayıt’ta bulunan beş yıldızlı otel, 693 metrekarelik SPA alanına sahip. Engellilere özel dizayn edilen üç odasıyla birlikte toplam 120 odası mevcut. Dört farklı toplantı ve kongre merkeziyle iş toplantıları için de ideal bir tesis. Alacart veya açık büfeyi kullanacağınız restoranları da var.

Kaynak: HÜRRİYET