EĞİTİM: YDS başvuruları başladı!

Bir çok kişinin beklediği gün geldi. Yabancı Dil Sınavı başvuruları 8 Şubat 2017’de başladı. 16 Şubat 2017 tarihinde bitecek olan başvuru sürecinde adaylar, YDS başvurularını ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek başvurabilecekler.

Sözcü Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, bu sene ise 90 TL olarak açıklandı. YDS ücretleri ÖSYM ödemeler sayfasından ya da Akbank, Kuveyt Türk, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank şubeleri ve internet şubeleri, Ziraat Bankası’nın ise sadece internet şubelerinden yatırılacak.

Aday şifrelerini (İnternet erişim şifresini) kaybeden veya unutan adaylar, yeni şifrelerini aşağıda belirtilen şekilde edinebilirler:
YGS adayları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresli İnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.
Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya YGS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve yetkilendirilmiş Başvuru Merkezleri’nin adreslerine aşağıda verilen bağlantıdan erişilebilir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.