KÜLTÜR: MAFM Yararına “KOCA DÜNYA”

Koca Dünya filminin galası, Mithat Alam Film Merkezi’ne (MAFM) destek için 21 Şubat 2017 Salı günü gerçekleştirilecek. 2017 yılının ekonomik zorluklarına göğüs gerebilmek ve etkinliklerini sürdürebilmek için, Mithat Alam Film Merkezi bir bağış kampanyası düzenlenmeye karar verdi. Sinema dünyasının ve sinemaseverlerin destekleriyle gerçekleşecek bu bağış kampanyasının ilk etkinliği olan ve geçtiğimiz yıl sonunda kaybettiğimiz Mithat Alam’ın anısına düzenlenecek bu galada, yönetmen Reha Erdem’in son filmi Koca Dünya izleyici ile buluşacak. Reha Erdem ve film ekibinin katılacağı film gösteriminin geliri, Mithat Alam Film Merkezi’nin gerçekleştirdiği Hisar Kısa Film Seçkisi, Türkiye Sineması Görsel Hafıza Projesi, Sinefil Dergisi, Sinema Söyleşileri Kitabı ve diğer etkinliklerinin gerçekleştirilebilmesi için kullanılacak.

Minimum 100 TL bağışla edinilebilecek gala davetiyeleri için bağışlarınızı aşağıda belirtilen hesap numarasına yapabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı
Garanti Bankası
Boğaziçi Üniversitesi Şubesi (şube kodu: 303)
HESAP NO: 6200062-5
IBAN: TR 52 000 62000 3030 00062 00062
(Banka talimatınızda bağışın “Mithat Alam Film Merkezi” için yapıldığı notunu düşmenizi önemle rica ederiz. Aksi taktirde bağışınız bizlere ulaşamayacaktır.)

Koca Dünya fragman

Az evvel bitirdim filmi ve allak bullağım. Çok fena çarptı beni. Nefessiz kaldım, soluk alma ihtiyacı duydum, duyuyorum. Bu kadar karanlık bir masal mı olur? Çok daha “gerçekçi” bir mizanseni olan (ve çok sevdiğimi bildiğiniz) Hayat Var bu kadar sert tokat atmamıştı bana. Bunu düşünmekteyim deminden beri: Bu şiirsel ve masalsı anlatım nasıl oluyor da daha gerçekçi hikâyesi olan Hayat Var’dan daha derinden bir tokat çakabiliyor insana? İşte anlatım ustası Reha Beyin sırrı.

Mithat Alam

MAFM hakkında

Aralık 1999’da Mithat Alam’ın (RA’64-RC’68) özel bağışı ile Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulan Mithat Alam Film Merkezi, üniversitenin Güney Kampüs’ünde yer almaktadır. Merkez’in temel misyonu, sinema bölümü bulunmayan Boğaziçi Üniversitesi’nde, sinemaya ilgi duyan öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmak ve fikir aşamasından üretim aşamasına kadar sinemanın farklı alanlarında öğrencilerin yürütecekleri çalışmalara destek olmaktır.

Koca Dünya Gala
21 Şubat 2017, Salı
Saat: 19:30
Yer: BU Sinema Salonu