DÜNYA: Selanik’te bomba paniği!

Selanik’te bulunan bomba etkisiz hale getirilmeden önce, 60 bin kişi tahliye edilecek. Bir gaz istasyonunun arazisinde geçen hafta, 2’nci Dünya Savaşı sırasında uçaktan atılan ancak patlamayan bir bomba bulundu. Bu nedenle 60 bin kişinin evlerinden tahliye edileceği açıklandı.

Benzin istasyonunda yapılan kazılar sırasında 5 metre derinlikte bulunan bombanın boyutları ilk değerlendirmede daha küçük sanıldığından iki kere uzaklaştırma girişimine geçildi, ancak beklenilenin iki misli olduğu anlaşılınca bütün önlemlerin alınması için çalışmalar durduruldu.
MUCİZE YAŞANDI

Kazı makinesinin 250 kilodan fazla olduğu tahmin edilen bombaya değmesine 4 mm kala durdurulması bir mucize gibi görünüyor. Yunanistan’da şimdiye kadar rastlanmayan böyle bir durumun olumlu sonuçlanması için uzaklaştırma ve imha girişiminin okulların ve iş yerlerinin kapalı olduğu pazar gününe alınması kararlaştırıldı.
12 Şubat Pazar günü bombanın bulunduğu noktadan 2 kilometre çapında bulunan bölge boşaltılacak, hava gazı ve petrol dağıtımı durdurulacak, hastaneler ve ambülanslar seferber olacak. Devlet otobüsleriyle 5060 bin kişinin aynı anda uzaklaştırılması ve güvenli devlet mekanlarında 4-5 saat boyunca beklemeleri için işlemler başlatıldı.

Kaynak: SÖZCÜ