FUTBOL: Şenol Güneş çarpıcı ifadeler kullandı!

Teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisi öncesi oyuncuları ile bir toplantı yaptı. Beşiktaş’ın hocası, “erken final” diye nitelendirilen karşılaşmanın fazla büyütülmemesini istedi, “Tabii ki önemli bir rakiple oynuyoruz ama bizim için sadece kazanılması gereken bir maç olmalı. Galip gelirsek kupayı almayacağız, kaybedersek de bu futbolun içinde olan bir şey” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile eşleşen ve otoritelerin “erken final” diye nitelendirdiği derbi öncesinde, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, zorlu karşılaşmanın bu kadar büyütülmemesini istedi.

Avrupa ve Türkiye’deki tüm hedeflerde kupayı almak için mücadele ettiklerini takıma yansıtan deneyimli teknik adamın, “Tabii ki önemli bir rakiple oynuyoruz ama bizim için sadece kazanılması gereken bir maç olmalı. Galip gelirsek kupayı almayacağız. Kaybedersek de bu futbolun içinde olan bir şey. Böyle düşünün” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Konyaspor maçından sonra ara vermeden oyuncularını kupada oynayacakları derbiye hazırlayan Şenol Güneş’in “Karşımızda son lig maçında Kayserispor’a yenilmiş bir Fenerbahçe olacak. Bu maç bizim için kazanılması gerekilen bir maç ama rakibimiz açısından sezonun çıkış maçlarından biri. Dolayısıyla bizi yenmek için var güçlerini sahaya yansıtmaya çalışacaklar. Bu yüzden biz sabırlı ve kontrollü oynamalıyız” diye konuştuğu bildirildi.

Rakibin ligdeki durumu ne olursa olsun, bu tür maçların havasının farklı olduğunu da oyuncularıyla yaptığı tüm konuşmalarda dile getiren deneyimli hoca “Önemli olan çok pas yapmanız. Kontrollü futbol ve ayağa yapılan paslarla, rakip sahada boşluklar yaratmalısınız” dediği ortaya çıktı.

Bu haftaki bütün idmanları basına kapatarak futbolcularını deyim yerindeyse bir haftalık bir kampa alan Şenol Güneş’in bu maçın kazanılması durumunda, olumlu tarafların lige de yansıyacağını söylediği öğrenildi.

Kaynak: FANATİK