KÜLTÜR: İstanbul’a geliyorlar!

Alcest, müzik severlerle ZorluPSM’de buluşuyor. Blackgaze/Post-Black Metal türünün en önemli temsilcilerinden biri olan Fransız ikili Alcest, 30 Mart’ta #studio’da sahne alıyor!

2000’de Güney Fransa’nın Bagnols-sur-Cèze adlı bölgesinde Neige’nin (Stéphane Paut) solo projesi olarak başlayan Alcest, bir süre sonra Aegnor ve Argoth’un katılmasıyla üç kişilik bir gruba döndüyse de 2001’de yayınladıkları Tristesse Hivernale adlı ilk demonun ardından 8 yıl boyunca tek kişilik bir proje olarak devam etti. Neige, Alcest’in ilk EP’si Le Secret’ı (2005) ve ilk albümü Souvenirs d’un autre monde’u (2007) grubun başka aktif bir üyesi olmadan yayınladı. Grubun Prophecy Productions etiketi taşıyan ilk albümünün shoegaze etkili sound’u, My Bloody Valentine ve Jesu gibi gruplara benzetildi.

2009’da Les Discrets’le ortaklaşa yayınlanan Split adlı EP’nin ardından Les Discrets’in davulcusu Winterhalter’ın katılmasıyla günümüzdeki şeklini alan Alcest, 4 albüm daha yayınladı; Écailles de Lune (2010), Les Voyages de l’Âme (2012), Shelter (2014) ve Kodama (2016). Zero (gitar, geri vokaller) ve Indria (bas), canlı performanslarda Neige ve Winterhalter’a 2010’dan bu yana eşlik etti.

Black metal ve shoegaze’in birleşmesinden oluşan blackgaze türünün kurucusu kabul edilen Alcest, 2014’te yapımcılığını Birgir Jón Birgisson üstlendiği Shelter’ı yayınladı. Tellilerde Amiina’nın, bir şarkıda ise Neil Halstead’in gruba eşlik ettiği Shelter’la metalden uzaklaşıp daha çok shoegaze’e yaklaşılmasının ardından geçen yıl yayınlanan son albüm Kodama’yla ilk zamanlardaki blackgaze sound’una geri dönüş yapıldı. Neige, bu albümün üretim sürecinde Japon sanatı ve kültüründen, özellikle de Hayao Miyazaki’nin Princess Mononoke adlı filminden esinlendi.

Blackgaze türünün kurucusu addedilen rock ve metal grubu Alcest, 30 Mart 2017 akşamı #studio’da müzikseverlerle buluşacak!