SİYASET: Erdoğan: F klavye kullanım talimatı verdim ama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Türkiye Bilimler Akademesi Ödül Töreni’nde konuşuyor. Beştepe’de düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Her şey gibi bilim de insan içindir. Kendimizi daha iyi tanımamız içindir. Her medeniyet kendi teknolojisini üretir.Başbakanlığım döneminde F klavye kullanılması talimatı verdim ama bir netice elde edemedik. Neden bu teknolojiyi üreten biz değiliz”dedi.

“Hedeflerimizi henüz gerçekleştiremedik ama emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle: “Her şey gibi bilim de insan içindir. Kendimizi daha iyi tanımamız içindir. Günümüzde ülkelerin ve toplumların güvenlik anlayışları toplu bir değişime uğradı. Unutmayalım ki her medeniyet kendi kültürünü ve değerini üretir. Ecdadımızın yaptığı camilerle birlikte kullanılan teknikte bizim medeniyetimizi yansıtır. Eğer kendi teknoloji ve biliminizi üretemezseniz onun kültürüne da katkıda bulunamazsınız. İki örnek vereceğim. TÜBİTAK’ın ürettiği Pardus’ta kullanılan teknoloji bize ait olmadığı için geçerli ve yaygın kullanılan bir ürün olmadı. Aynı şekilde başbakanlığım döneminde kamu kurumlarında F klavye kullanılması talimatı verdim ama bir netice elde edemedik. Neden bu teknolojiyi üreten biz değiliz. Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde geliştirmek vardır. Reddiye bizde yoktur. Burada sorun bilgisayar değil. O bilgisayarın insanların hayatına nasıl gireceğidir.

20 MİLYAR DOLARI AŞTI

Günümüzde dahi bilimin abide isimleri sayılan Farabi’yi Biruni’yi, Ali Kuşcu’yu yetiştirdiğimiz bir millet olarak başka bir sıkıntımız olamaz. Bu serzeniş hasetlikten değil. Bilim ve teknolojide öncülüğü kaybetmiş olmanın verdiği üzüntüdür. Nitekim geçtiğimiz 14 yılda bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemle çok önemli mesafe katettik. Kısa zamanda ulaşımda, boğazın derinliklerinden ve üstünden inşaa ettiğimiz dünyada ilk 5 içindeki Marmaray ve Avrasya ile, Yavuz Sultan Selim ile kendi bilim-teknoloji anlayışımızı dünya bilim ve teknoloji anlayışı ile özdeş hale getirdik. Milli gelir oranımızı yükselttik. Burada aslolan özel sektöründe bu Ar-Ge çalışmalarında nasibini alması lazım. Her şey devlet dememeleri gerekir. .ARGE harcamalarımız 20 milyar doları aştı. Milli gelir oranımızı yüzde 0.5’ten yüzde 0.6ya çıkardık. Hedefimiz yüzde 3’e çıkarmak. ARGE’den çalışan personel sayısı 29 bin idi, hamd olsun 122 bine yükseldi.

“FETÖ DENİLEN ŞER ŞEBEKESİ…”

Bu örgütün içindeki akademisyenler, yargı mensupları, polisler, askerler, öğretmenler, iş adamları iyi eğitim almış, fiyakalı okullardan mezun olmuş olabilirler ama bu durum hakikatler karşısındaki körlüklerini, cehaletlerini, kalplerini ve zihinlerini bir şarlatana kiralamış oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bilim sadece somut çıktıları itibariyle değil zihinlerde yol açtığı değişimle ülkeler ve milletler için önemlidir. Tarihimizdeki istikrarsızlıklara baktığımızda hepsinin arkasında kültürel yozlaşmanın bulunduğunu görüyoruz. Selçuklu’yu kalbinden vuran Haşhaşiler bu boşluktan yararlanmıştr. FETÖ denilen şer şebekesi milletimizin hassasiyetlerini istismar ederken bu tür eksikliklerden faydalanmıştır. Hepsi iyi eğitim almış olabilirler, ama kalplerini zihinlerini bir şarlatana kiralamış olduklarını unutamayız. Bunun için ilişmle birlikte ecdadımız irfanı ilmin yanına koymuştur. Bir de hikmeti koymuştur. İlimle hikmeti beraber anmıştır. Hikmet olmassa o bilginin hiçbir anlamı yok. Biz kendimizi bilmezsek birileri gelir ne olduğumuz anlatmaya başlar. FETÖ’cülerde ne oldujklarını kim olduklarını unutarak her biri sahiplerinin emirlerini yerine getiren birer mankurta dönüşmüşlerdir. 15 Temmuz’daki ihanetlerinin büyüklüğünü ancak 1 asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz.

Kaynak: MİLLİYET