FUTBOL: İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Vodafone Arena’daki yeni yönetim ofisleri geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Vodafone Arena’daki yeni yönetim ofislerinin tasarımından ayrıntılar…

Kulübün köklü tarihinden ve ruhundan kopmadan, enerjisini, dinamizmini ve mutluluk hissini en üst seviyede duyumsatacak iç mekânlar ortaya çıkarmak hedeflendi.

İşte Kartal'ın yeni yuvası!
İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Tüm idari birimlerin tek çatı altına toplandığı Vodafone Arena projesi ile birlikte kulüp, prestijini arttırırken maddi olarak da artı gelir elde etti. Akaretler’de bulunan eski kulüp binası kiraya verilerek yapılan tasarruf ile bütçesine 4 milyon lira eklemiş oldu.

Zeynep Ilıcalı’nın sahibi olduğu Thanx Mimarlık tarafından gerçekleştirilen tasarımda ana giriş resepsiyonunda ve başkanın odasında kulübün renklerini de göz önünde bulundurarak siyah ve beyaz mermer kullanıldı. Başkanın odasına siyah mermer orta sehpa, çalışma masasının arkasına beyaz mermer pano tasarlandı. Gizli ışık detayları, ahşap kolon giydirmeleri ve uygun objelerle mermerin o alışılageldik soğuk ve sert etkisi kırılmış oldu.

İşte Kartal'ın yeni yuvası!
İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Yönetim toplantı odasında hem mekânı bölmek hem de şık bir görünüm sağlamak amacıyla bir kitaplık tasarlandı ve separatör olarak konuşlandırıldı.

Asansör holü, yönetim bekleme alanı ve koridorlarına özel olarak seçilen aksesuarlar ve mobilyalar yerleştirildi. Ayrıca Thanx Mimarlık, geçmişten günümüze efsaneleşmiş ve Beşiktaş’la adeta özdeşleşmiş futbolcuların giymiş oldukları formaları da çerçeveleterek duvarlara asılmasını sağladı.

İşte Kartal'ın yeni yuvası!
İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Çalışanların çay-kahve molaları için zaman geçirdikleri alanın duvarlarına doğal görünümlü çim halı uygulanarak daha sıcak, samimi bir ortam oluşturuldu.

Bütün ofis departmanlarıyla doğrudan görsel ilişkisi bulunan dairesel formdaki uzun ofis koridorlarının beyaz ve monoton görünümünü kırmak için duvarlara sporcu figürleri ve orijinal toplarla farklı bir kompozisyon tasarlandı. Bu sayede koridor bir anlamda geçilmesi eğlenceli bir mekân haline gelmiş oldu. Her ne kadar futbol ön planda gibi gözükse de birçok spor dalında başarılara imza atan bir kulüp olmasından yola çıkarak voleybol, hentbol ve basketbol branşları da unutulmadı.

İşte Kartal'ın yeni yuvası!
İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Seçilen aksesuarlarla mekânlara sadece şık bir görünüm kazandırmakla kalmayıp, yeni taşınmış olan yönetim ofisine yaşanmışlık hissi vererek sıcak bir ortam oluşmasını sağladı.

İşte Kartal'ın yeni yuvası!
İşte Kartal’ın yeni yuvası!

Kaynak: HÜRRİYET