KÜLTÜR: BKS’de bu hafta

Birbirinden güzel sanatsal etkinliklerin olduğu bir hafta, sanat severleri bekliyor. İşte Beşiktaş Kültür Sanat’ta bu hafta olan etkinlikler:

SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ SERGİ, RESİM
SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ
SERGİ, RESİM

SERBEST KONULU RESİM YARIŞMASI SERGİSİ (SERGİ, RESİM)

“Engelli Çocuklar İçin Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi” 7-31 Ocak 2017 tarihlerinde Beşiktaş Çağdaş’ta… Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi tarafından düzenlenen Engelli Öğrencilere Yönelik Türkiye Geneli Resim Yarışması’na 66 ilden katılım sağlandı. Seçici kurul aldığı kararla yarışmaya katılan 2372 engelli öğrenciyi birinci seçti. Ayrıca Türkiye genelinden 30 öğrenci öğretmeniyle birlikte Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi’nde yaz kampına katıldı. Yarışmaya katılan eserlerden oluşan sergi 7 Ocak 2017 Cumartesi günü Beşiktaş Çağdaş sanat galerisinde açılıyor. Beşiktaş Belediyesi, Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi ve Doğapark işbirliğiyle düzenlenen “Engelli Çocuklar İçin Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi” 31 Ocak 2017 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

NİLGÜN BELGÜN’LE AŞK VE KOMEDİ TİYATRO
NİLGÜN BELGÜN’LE AŞK VE KOMEDİ
TİYATRO

NİLGÜN BELGÜN’LE AŞK VE KOMEDİ (TİYATRO)

Nilgün Belgün’ün hayatını, anılarını, yaşadıklarını, şarkılar ve danslar eşliğinde izlemek isteyenlere…
Sahneye uyarlayan ve yöneten: Serkan Budak
Dekor: Nilgün Gürkan
Kostüm: Canan Yaka
Işık: Murat Selçuk
Aranjör: Ari Aliciyan
Dans: Melih Altın, Cihat Can
İki perde
Nilgün Belgün’ün büyük ilgi gören “İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi” isimli kitabından sahneye uyarlanan “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” isimli müzikli danslı gösteride, sanatçı, hayatını, anılarını, yaşadıklarını, şarkılar ve danslarla kimi zaman hüzünlü kimi zaman kahkahalar eşliğinde anlatarak seyircileri ile buluşuyor.

 

 

 

İVAN İVANOVİÇ VAR MIYDI, YOK MUYDU? TİYATRO
İVAN İVANOVİÇ VAR MIYDI, YOK MUYDU?
TİYATRO

İVAN İVANOVİÇ VAR MIYDI, YOK MUYDU? (TİYATRO)

Trajik, komik, hipnotik bir oyun…
Yazan: Nâzım Hikmet
Yöneten: Emrah Eren
Dekor-Kostüm tasarımı: Barış Dinçel
Işık tasarımı: Yüksel Aymaz
Hareket düzeni: Esra Yurttut
Oynayanlar: Aşkın Şenol, Baransel Gürsoy, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Pınar Tuncegil
Trajik, komik, hipnotik bir oyun…
Tiyatroadam’ın merakla beklenen yeni oyunu Nâzım Hikmet’in çarpıcı eseri “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” Emrah Eren rejisi ve Tiyatroadam tarzıyla sahnede…
İnsan neden güç ve mevkii sahibi olduğunda erdemlerini unutur?
Olay Rusya’da geçer. Bir taşra kasabasında
Kasabanın en yetkili mevkii sahibi amiridir, Petrof. Dürüst, yardım sever, iyi bir insandır. Bütün kasaba onu seviyor, saygı duyuyordur. Peki ya otorite? Otorite sahibi midir?
Erdemler ve otorite arasında sıkışmış, çağlar boyu karşımıza çıkan, çok tanıdık, hatta başımıza gelebilecek bir değişimin/dönüşümün yarı tatlı öyküsü…”
Peki ama bu öyküde “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”

 

 

HANGİSİ KARISI? TİYATRO, KOMEDİ
HANGİSİ KARISI?
TİYATRO, KOMEDİ

HANGİSİ KARISI? (TİYATRO, KOMEDİ)

Birbirinden habersiz iki ev, birbirinden habersiz iki kadın ve bütün olanlardan haberdar bir adam…
Yazan: Ray Cooney
Çeviri: Orhan Azizoğlu
Oynayanlar: Berke Hürcan, Ece Gürsel, Can Törtop, Ümmühan Kıldiş, Ferhat Balaban, Celal Belgil, Can Mutluca
İki evi ve iki karısı olan bir taksi şoförü iyilik yapmak isterken dayak yiyip hastane ve karakol arasında hatırlamadığı bir gece geçirince olanlar oluyor. Ortalığı toparlamak ve eski düzenine kavuşmak için yardım istediği komşusu ile başlarına gelmeyen kalmıyor.
Birbirinden habersiz iki ev, birbirinden habersiz iki kadın ve bütün olanlardan haberdar bir adam. Aynı anda iki hayatı olan bir adam, gün gelip de bir kazanın ardından kontrolünü kaybederse ve yakayı ele verirse neler olur?

 

 

 

2 BEKÂR TİYATRO, KOMEDİ
2 BEKÂR
TİYATRO, KOMEDİ

2 BEKÂR (TİYATRO, KOMEDİ)

Aşk tam bir cehennem azabıdır; eğer gerçek aşk ise…
Yazan: Sam Bobrick
Çeviri: Ekin Tunçay Turan
Dramaturg: Ayşegül Hardern
Müzik: Serdar Aslan
Yöneten: Emre Kınay
Oyuncular: Emre Kınay, Evrim Alasya
Arkadaşlarının çöpçatanlığıyla düğün davetinde aynı masaya oturunca başlıyor Anette olan Shanette ile Jack’in komik hikâyesi…
Shanette adım adım izliyor Jack’i… Jack, ilişkiden, bağlanmaktan, terkedilmekten, aldatılmaktan ve soyulmaktan korkuyor. En çok da deli olduğu kadar çatlak Shanette’ten… Ama Shanette kararlı ve ısrarcı; vazgeçmeye hiç niyeti yok.
Duru Tiyatro’nun 10. yılında Amerikan Tiyatrosu’nun en ünlü komedi yazarlarından Sam Bobrick’in yazdığı oyunu Emre Kınay sahneye koyuyor.
Emre Kınay Jack Fisher’ı; Evrim Alasya pırıl pırıl enerjisiyle Shanette Millburn’u canlandırıyor. Oyunun müziklerini Gökhan Türkmen, Gökhan Tepe, Keremcem ve daha birçok popüler sanatçıya besteler veren Serdar Aslan besteledi.
Duru Tiyatro’nun yeni kurulan orkestrası Durucazzz’ın canlı performans müzikleriyle müzikal tadında bir oyunla eğlenceli kahkahalı 2 saat sizi bekliyor. Geç kalmadan yerlerinizi hemen ayırtın. Bizden söylemesi…