FUTBOL: Beşiktaş’ta flaş transfer

Beşiktaş transfer haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Peki Beşiktaş kimi transfer edecek? Takımdan ayrılcak süpriz isimler olacak mı? Traore için flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte son gelişmeler…

Transfer döneminin bitimine iki gün kala Beşiktaş’ta transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Demba Ba sağlık kontrolünden geçmek için İstanbul’a geldi. Beşiktaş için Mehmet Ekici defteri tamamen kapandı. Traore’nin menajerinden flaş bir iddia gündeme geldi.

BEŞİKTAŞ İÇİN EKİCİ DEFTERİ KAPANDI

Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe üçlüsü arasında yaşanan ve ocak ayının en çok konuşulan konusu olan Mehmet Ekici transferi artık netlik kazandı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ekici’den kar etmek isteyen Bordo-Mavililer, Beşiktaş ile el sıkışıp bu transfer karşılığında Olcay Şahan’ın bonservisini 200 bin Euro gibi düşük bir rakama aldı.

Sözleşmeye de “Ara transferde Beşiktaş’tan başka takıma giderse tazminat ödenir” maddesi koyuldu. Ancak Siyah-Beyazlı takımda oynamayı kabul etmeyen Mehmet Ekici, Fenerbahçe’de forma giymekte ısrar edince iş çıkmaza girdi.

Sarı-Lacivertliler, futbolcu için teklifini sunsa da tazminat nedeniyle bir sonuç alınamadı.Gelinen son noktada Fenerbahçe’yi istemesi nedeniyle kadro dışı bırakılan Mehmet Ekici’nin geri adım atmaması nedeniyle Beşiktaşlı yetkililer karar değiştirdi. Kendilerini istemeyen Ekici’den vazgeçtiği öğrenilen Siyah-Beyazlılar’ın bu defteri kapattığı öğrenildi.

Ancak Beşiktaş yönetimi, 31 Ocak’a kadar süren opsiyon hakkından vazgeçmeyecek, bu nedenle de Ekici gelecek sezon Fenerbahçe’ye gidecek.

DEMBA BA’DA KARAR GÜNÜ

Siyah-Beyazlılar’a 2 sezon önce İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’den transfer olan Demba Ba, Beşiktaş’ta sadece 1 dönem görev yapmasına rağmen, örnek profesyonelliği ve sıcakkanlı yapısıyla taraftarın gönlünde taht kurmuştu.

Kara Kartal’daki kısa macerasının ardından Çin Ligi ekibi Shanghai Shenhua’ya 13 milyon Euro (52 milyon TL) karşılığında transfer olan Demba Ba ile Siyah-Beyazlılar’ın yolu yeniden kesişti. Dün İstanbul’a ayak basan 31 yaşındaki futbolcu, bugün Beşiktaş için sağlık kontrolünden geçirilecek. Geçen yılın temmuz ayında takımı Shangai Shenhua’nın Shangai Sipg’le oynadığı mücadelede bacağı kırılan ve 7 aydır sahalardan uzak kalan Senegalli oyuncu, eğer testlerden geçerse Beşiktaş’la kontrat imzalayacak. Tecrübeli futbolcunun kiralanması için kulübüne bir bedel ödenmeyecek. Demba Ba’nın maaşının ise düşük tutulacağı bildirildi.

ADEBAYOR BEKLEMEDE

Emmanuel Adebayor’u da B Planı olarak bekleten Beşiktaş Yönetimi’nin Demba Ba’nın sağlık testlerini geçememesi halinde Togolu futbolcuyu İstanbul’a getirip 32 yaşındaki ismi renklerine bağlayacak. Bonservisi elinde bulunan Adebayor, 6 ay için 1 milyon Euro kazanacak.

TRAORE İÇİN FLAŞ İDDİA

Beşiktaş’ın, CSKA Moskova’da kiralık olarak forma giyen ancak takımdan ayrılması beklenen Fildişi Sahilli golcü Lacina Traore ile sözleşme imzalama aşamasında olduğu 26 yaşındaki oyuncunun menajeri tarafından açıklandı.

Bonservisi Monaco’da bulunan Traore hakkında Rus basınına açıklama yapan menajer Dimitri Seluk, Traore’nin kariyerine Beşiktaş’ta devam edeceğini söyledi.

Seluk, “Resmi olarak henüz sözleşme imzalanmadı. Kağıtları imzalamayı bekliyoruz ancak sezon sonuna kadar kiralanma konusunda anlaşma sağlandı” dedi.

Traore, bu sezon CSKA formasıyla çıktığı 14 maçta 5 gole imza attı. (Ajansspor)

BUDIVSKY’NİN TAKIMI BELLİ OLDU

Beşiktaş’ın transfer listesine giren ancak Türkiye’ye gelmik istemeyen Pylyp Budivsky, Rusya Ligi takımlarından Anji ile anlaştı.

Geçtiğimiz günlerde Budivsky’nin sözleşmesini 3.5 yıl uzatan kulübü Shaktar Donetsk, oyuncunun sezon sonuna kadar Anji kulübünde kiralık olarak uynayacağını açıkladı.

Menajeri ne demişti?

Pylyp Budkivsky’nin menajeri Vadim Shabliy, transfer konusunda Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, “Kiralık sözleşmesiyle ilgili olarak Anzhi yönetimiyle görüşüyoruz. Pylyp’in kariyerinde üst düzey kulüplerde forma giyme seçeneği de var. Her şeyin 1-2 gün içinde çözüleceğini düşünüyorum. Shakhtar’dan ayrılmak istemiyor. Beşiktaş ise ilgili geçen haberler pek gerçeği yansıtmıyor. Türkiye’ye gitme gibi bir durumu söz konusu değil.” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ’TA GELENLER
1- Matej Mitrovic
2- Ryan Babel
3- Ersan Adem Gülüm

BEŞİKTAŞ’TA GİDENLER

1- Olcay Şahan (Trabzonspor)
2- Kerim Frei (Birmingham)

AYRILMASI GÜNDEMDE OLANLAR

1- Ömer Şişmanoğlu
2- Veli Kavlak
3- Rhodolfo

BEŞİKTAŞ’A GELMESİ GÜNDEMDE OLANLAR

1- Jackson Martinez (Forvet)
2- Eduard Sobol (Sol bek)
3- Eder (Forvet)
4- Budkivsky
5- Mehmet Ekici

Kaynak: FANATİK