FUTBOL: Beşiktaş-Konyaspor maçı saat kaçta?

Süper Lig’in lideri Beşiktaş Vodafone Arena’da Atiker Konyaspor’u konuk edecek. İki takım taraftarlarının merakla beklediği Beşiktaş-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig’de 18. haftada zirveyi Başakşehir’den alan Siyah-Beyazlılar, bu akşam 19. haftanın kapanış mücadelesinde Atiker Konyaspor karşısına çıkacak. Beşiktaş’ın yıldızları, 294 gündür kaybetmedikleri Vodafone Arena’da oynayacakları karşılaşmada rakiplerini devirip liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırmanın hesaplarını yapıyor. Oyuncularını bu maça mutlak galibiyet parolasıyla hazırlayan teknik direktör Şenol Güneş, Aykut Kocaman’ın takımı karşısında 90 dakika boyunca mücadele edilmesi talimatını verdi. Takımın başarılı savunmacısı Marcelo’dan Yeşil-Beyazlılar’ın yıldız ismi Riad Bajic’i maç içinde etkisiz kalmasını isteyen şampiyon hoca, Bosnalı yıldızı durdurup etkili hücum hattıyla Konya’yı evlerinden eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.

İki takım arasında oynanacak karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Baki Tuncay Akkın ve Mehmet Cem Hanoğlu yardımcılıklarını yapacak.

Beşiktaş-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam saat 20.00’de başlayacak karşılaşma beIN Sports 1’den canlı yayınlanacak.

Muhtemel 11’ler:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosiç, Adriano, Quaresma, Atiba (Tolgay), Oğuzhan, Talisca, Babel, Cenk

Atiker Konyaspor: Serkan, Douglas, Vukovic, Volkan, Skubic, Ali Çamdalı, Jonsson, Halil İbrahim, Milosevic ,Ömer Ali, Bajic

Quaresma’ya özel görev

Konyaspor karşısında hücum hattını Cenk Tosun’un üzerine kuran teknik direktör Şenol Güneş, gizli forvet olarak sahaya süreceği Talisca’dan da sık sık ileri çıkıp rakip kaleyi yoklamasını talep etti. Güneş, ek olarak kanatlarda görev yapacak olan Ryan Babel ve Ricardo Quaresma’dan da hem ceza alanı içerisine yapacakları ortalarla Cenk Tosun’a pozisyon yaratmalarını hem de bireysel yeteneklerini sergileyip rakip takım oyuncularına zor anlar yaşatmalarını istediği belirtildi.

Kulübede forvet yok!

Vincent Aboubakar’ın Afrika Uluslar Kupası’nda Kamerun Milli Takımı’yla yoluna devam etmesine ek olarak Ömer Şişmanoğlu’nun yaşadığı sakatlık sebebiyle sahalardan 2 hafta uzak kalacak olmasının kesinleşmesi sonrasında Kartal’ın bu akşamki tek forveti Cenk Tosun olacak. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayacak olan Milli futbolcunun, kulübede yedeği bulunmayacak.

Kocaman’ın takımı tam kadro

Ligdeki 3 maçlık kazanamama serisini geçen hafta Rizespor’u 2-1’lik skorla geçerek bozan Konyaspor’da, Beşiktaş mücadelesi öncesinde sakat ya da cezalı isim bulunmuyor. Tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman’ın öğrencileri, ilk yarıdaki maçta 2-2 berabere kaldıkları güçlü rakipleri karışısına tam kadro olarak puan için çıkacak.

Atiba Hutchinson görev istiyor

Sol dizinden yaşadığı sakatlık sebebiyle takımının bir idmanını kaçıran Atiba Hutchinson, bu duruma rağmen bu akşam oynanacak Konyaspor karşılaşmasında oynamak istediğini hocası Şenol Güneş’e iletti. Kanadalı futbolcunun, kendisini iyi hissettiğini Güneş’e söylediği, tecrübeli teknik adamın da maç saatinden önce sağlık ekibinden olumlu bir rapor gelmesi halinde oyuncusuna forma vereceği bildirildi.

Kartal’ın yıldızları maçı bekliyor

Spor Toto Süper Lig’de 19. hafta mücadelesinde bu akşam Konyaspor’la karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılar, hazırlıklarını dün akşam yaptıkları antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, taktik çalıştı. Oyuncular, sonrasında kampa girip maç saatini beklemeye başladı.

Konyaspor kolay kaybetmiyor

Siyah-Beyazlılar, ligde Konyaspor’u 2 maçtır yenemiyor. En son 2015-2016 sezonunun 17. haftasında iç sahada rakibini 4-0 mağlup eden Kartal, ardından 2’sini de deplasmanda oynadığı karşılaşmaların 1’inde yenildi, ligin ilk yarısında 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş, ek olarak iç sahada Konyaspor’u konuk ettiği son 4 lig maçında 5 puan kaybetti. 2010-2011 sezonunda rakibiyle İnönü’de 2-2 berabere kalan Kartal, son 3 maçta ise 2 galibiyet, 1 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Şenol Güneş’in öğrencileri, bu akşam rakibini devirip olumsuz gidişata dur demeyi planlıyor.

İnönü’de Kartal’ın bileği bükülmüyor

Beşiktaş, ligde iç sahada çıktığı son 18 maçını da kaybetmedi. En son mağlubiyetini 29 Kasım 2015’te 2-0’lık sonuçla Akhisar karşısında yaşayan Kartal, ardından oynanan 18 karşılaşmadan, 16 galibiyet, 2 beraberlikle 50 puanla ayrıldı. Siyah-Beyazlılar, son olarak 24 Aralık’ta Gaziantepspor’u ağırlamış ve rakibini Vincent Aboubakar’ın golüyle geçmişti.

Siyah-Beyazlılar 3 maçtır yenilmiyor

Kara Kartal’ın, namağlup unvanını kaybettiği Kasımpaşa maçından bu yana bileği bükülmüyor. Ligin 15. haftasında rakibine 2-1 mağlup olan Beşiktaş, ardından çıktığı üç maçı da kazandı. Vodafone Arena’da Gaziantepspor’u 1-0 yenen Siyah-Beyazlılar, üst üste iki deplasmanda ise Osmanlıspor’u 2-0 ve Alanyaspor’u 4-1 mağlup etti.

İlk yarıda Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında Konya’da oynanan mücadele 2-2 berabere bitmişti.

18 hafta sonunda 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Beşiktaş 41 puan topladı. Konyaspor ise 7 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 5 mağlubiyet ile 27 puan toplayarak 6. sırada yer aldı.

Kaynak: FANATİK