SİYASET: CHP lideri Kılıçdaroğlu’na zırhlı araç tahsis edildi

Suikast ihbarı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na zırhlı araç tahsis edildi. Suikast ihbarı iddialarıyla ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli ise zırhlı araç istemediğini açıkladı.

Başbakanlık tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na zırhlı araç tahsis edildi. Mercedes marka zırhlı aracın 4,5 ton ağırlığında olduğu belirtilirken, aracın daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından kullanıldığı öğrenildi. Bu arada, Almanya’dan kiralanan aracın bir süre önce Başbakanlık tarafından satışının da alındığı belirtildi.Aracın ruhsat ve plaka işlemlerinin sürdüğü, bunların tamamlanmasının ardından da Kılıçdaroğlu’nun talimat vermesiyle hizmete gireceği bildirildi.

KORUMA SAYISI AYNI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısına daha önce kullandığı kendi aracıyla geldi. Öte yandan, siyasilere yönelik suikast iddiaları ve yaşanan gelişmeler nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz aylarda 13 olan koruma sayısı 21’e çıkarılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısında ise bir değişikliğe gidilmedi.

MHP LİDERİ: ZIRHLI ARAÇ İSTEMEDİM

MHP Bahçeli, Mecliste partisinin grup toplantısından ayrılışı sırasıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından muhalefet liderlerine suikast uyarısı yapıldığına dair haberlerin olduğu anımsatılarak, kendisine de böyle bir bilginin verilip verilmediğinin sorulması üzerine Devlet Bahçeli, şu yanıtı verdi: “Bizim suikaste yönelik herhangi bir bilgimiz yoktur. Bize bu manada bilgi veren de olmamıştır. Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir dizi suikast düşüncesinin yaygınlaştığına dair bilgiler söz konusudur. Ama Türkiye’de siyasilere, milletimize ve vatandaşlarımıza karşı bu tür suikastler kimseyi yıldıramayacaktır, yıkamayacaktır. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı şeyi yapacağına inanmaktayım.” Koruma sayısında artış olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, koruma sayısının sabit olduğunu belirterek, yeni bir talepte de bulunmadıklarını bildirdi.

Zırhlı araç kullanıp kullanmadığı sorusuna da Bahçeli, “Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin, liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen bir zırhlı araç ihtiyacımız olmadığını, bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini kendilerine salık verdim.” yanıtını verdi. Kaynak: Milliyet