RÖPORTAJ: “Terörle mücadeleyi yeterli buluyor musunuz?”

Beşiktaşlılara sorduk: “Terörle mücadeleyi yeterli buluyor musunuz?

Türkiye’nin gündeminde peşi sıra yaşanan hain saldırılar yerleşti. Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısı sonrasında Kayseri’de yaşanan saldırının arkasından Büyükelçi suikastinin yaşanması, emniyet açısından neler yapılması gerektiği konusu gündeme geldi. Terör olayları için yapılanların yeterli olup olmadığı tartışılırken terörün sonlanması isteği de dile getirildi. Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, terör konusundan ortak bir görüş oluşturarak açıklama yaptı. Terörle mücadele konusunda görüşlerini belirttiklerini söyleyen liderler, ortak açıklamada teröre teslim olmayacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Bab’taki son gelişmeleri de ele alarak şu açıklamaları kaydetti: “İstanbul ve Kayseri de terör eylemi oldu, Rus büyükelçisine suikast oldu hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. El-Bab’da 16 askerimiz şehit oldu, onlara da rahmet diliyorum. Bizim dünyayı kurtarmak gibi derdimiz yok, şu an El-Bab’a kadar Türk askeri inmiş durumda, TSK ve Özgür Suriye Ordu birlikte orada çatışmalar devam etmektedir.” Erdoğan, “Güvenlik güçlerimizin dışarıda DAEŞ, PYD içeride ise PKK ve FETÖ ile mücadele ediyor. Milletimizin bu anlamda güvenlik güçlerine desteğinin tam olduğunu biliyorum. Tek bayrağımız var, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diye konuştu.
Beşiktaş yaşayanları terör saldırısı sonrasında yasa boğuldu. Sıcak gündem nedeniyle dış politikadan istihbarat konusuna kadar bir çok başlığa değinen vatandaşlar, terörün bitmesini istediklerini de vurguladı.

İşte o görüşler:

Musa Aydoğdu: Yanlış politikalar bizi bu noktaya getirdi. Habur’dan alınanlar dönemini düşünün. Bu tabloya Suriye’de yaşananlar, gelenler ve ülkemize nasıl olumsuz etki edecek, düşünülmeli. Suriye’den ülkemize gelenler ülkemizde 177 bin tane çocuk sahibi oldular. Bu çocuklar ileride ne olacaklar, düşündürücü.

Cevat Bey: Dış politikanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Vatandaşlık konusunun irdelenmesi gerekiyor. Terör saldırılarının sona ermesini umut ediyorum. Ama her tarafta adeta sıkıntı var. Suriyelilere bu kadar kolay vatandaşlık verilmemeli. Suriye politikasının titizlikle yürütülmesi lazım.

Gökhan Durgun: Terör konusunda birimlerin çalışmaları hassas bir konu. Emniyet güçlerinden bağlı oldukları her bir birimin detaylı çalışmaları çok önemli.

Kadir Bey: Beşiktaş’ta yaşanan hain saldırı sonrası hepimiz yastayız, üzgünüz. Yaşadığımız terör saldırıları sonrasında şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. İstanbul gibi bir metropol şehire tonlarca kilo patlayıcı taşıyan araçla şehrin göbeğine gelebiliyorlarsa, daha başka ne denebilir ki…

Şükrü Duru: Suriye’den gelenler büyük sorun yaşatacak gibi görünüyor. Savaşmalılar. Gerekirse eğitilip ülkelerini savunmak için ülkelerine dönmeliler. Suriye politikası çok önemli. Çok sayıda insan ülkemizde sığınmacı olarak kalıyorlar. İleride onların durumu, iç güvenliğimiz için sorun oluşturabilir.

İsmet Bilici: Dört bir yanımızda terör saldırıları yaşanıyor. Ülkemizin geleceğini karartmak için bu saldırılar gerçekleşiyor. Türkiye’nin yükselmesini, iyi bir konumda olmasını istemedikleri için canımızı yakmaya çalışıyorlar. İçimizde karışıklık çıkarmaya kalkışıyorlar. Bu saldırıların sona ermesini temenni ediyorum. Ancak her yerdeler. Bir arada birlik içinde yaşadığımız müddetçe sorunların üstesinden geliriz. Emniyet güçlerimiz, siyasi büyüklerimiz bu konuda tüm gerekli adımları atacaktır.

Zeynep Hanım: Türkiye’de yaşanan terör olayları derinden üzdü. Terörü lanetliyoruz. Terörün sona ermesini istiyoruz ama ülkemizin geleceğini kötü güçler kötüleştirmek için tüm kozlarını kullanıyor gibi geliyor. Her gün gelen haberler, şehitlerimiz bizi üzüyor ama saldırılara yenilmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde sorunların üstesinden umut ederim ki geleceğiz.