GÜNDEM: Ortaköy’de terör saldırısı

Dün gece İstanbul Ortaköy’de terör saldırısı gerçekleşti 39 kişi hayatını kaybetti. Bir gece kulübüne uzun namlulu düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 38 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 65 kişiden 4’ünün durumu ağır. Kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırı saat 01.15 sıralarında meydana geldi. Gece kulübüne taksiyle gelen saldırgan, önce girişteki polise ardından içeride eğlenen vatandaşların üzerine uzun namlulu silahla ateş açtı.

Saldırıda 1 polis şehit olurken, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 38 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 65 kişi Okmeydanı, Şişli Etfal ve çevredeki özel hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 4’ünün durumu ağır.

Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırganın gece kulübüne gelmek için bindiği iddia edilen taksi polis ekipleri tarafından inceleme altına alındı. Polis ekipleri tarafından çekiciye alınan şüpheli taksi emniyete götürüldü.

Saldırganın Noel Baba kıyafeti giydiği ve Arapça bağırarak etrafa rastgele ateş açtığı belirtildi. Saldırıdan kurtulmak için panikle denize atlayan bazı vatandaşlar da deniz polisinin yürüttüğü çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Kaynak: NTV