EĞİTİM: KPSS tercihleri bugün sona eriyor!

KPSS adaylarının ÖSYM’nin sitesin yayınladığı KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara başvuru yapmaları gerekiyor. 21 Aralık’ta başlayan KPSS tercihleri 30 Aralık yani bugün sona erecek. KPSS adayları “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile kolayca tercih yapabilecek.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi gerçekleştirilmeyecek. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların, kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle koruması ve kimseyle paylaşmaması gerekiyor.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, başvurulardan en az 15 gün sonra açıklayacaktır. ÖSYM’nin KPSS tercihleri için yaptığı duyuruda “Lisans Mezunları İçin Aranan Nitelikler” bölümünde güncelleme olduğu belirtildi. KPSS tercihleri sürecinde her şeyin doğru ilerlemesi için güncellenen KPSS tercih kılavuzunun incelenmesi gerekiyor. İşte detaylar…

KPSS tercihleri ÖSYM’nin AİS (aday işlemleri sistemi) kısmından kolaylıkla yapılabiliyor. KPSS tercihleri ile ilgili tüm detaylar bilinerek doğru tercih yapılması gerekiyor.

21 Aralık tarihinde başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih işlemleri 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek. KPSS 2016/2 tercih kılavuzu ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için adayların ÖSYM’nin sahip olduğu internet sitesine girmeleri gerekiyor.

MİLLİYET