TEKNOLOJİ: Alışveriş yaparken dolandırılmayın

Sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, yoğun tempoda çalışan insanların son dönemlerde çalışma hayatındaki yoğunluktan dolayı zamandan tasarruf etmek amacıyla, sosyal medya üzerinden alışveriş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İnternet üzerinden alışveriş yapımının son dönemlerde arttığını blirten Levent Küçük, sanal alemdeki bu artışın farkında olan bazı dolandırıcıların bu ihtiyacı kendilerine fırsat olarak değerlendirenlerin de çok fazla olduğunu söyledi. Bunlar gibi dolandırıcıların tuzağına düşmemek için iternetten yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var.

Sosyal medya üzerinden yapılan alışverişte en fazla şikayet edilen konunun sipariş edilen üründen farklı bir ürünün gelmesi olduğunu söyleyen Küçük, aldığı yanlış ürünü geri iade etmek istediklerinde ise karşılarında bi muhattap bulamadıklarını söyledi.

Aldıkları ürün geldiğinde mutsuz olmak istemeyen tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Levent Küçük, mümkün olduğunca sosyal medyadan alışveriş yapılmaması konusunda tüketicileri uyardı.

GÜVENDİĞİNİZ VE BİLDİĞİNİZ SİTELERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN

Alışveriş yapmaya zamanı olmayan tüketicilerin, güvendiği ve bildiği sitelerden alışveriş yapmalarını öneren Küçük, ürün tesliminde fatura veya belge verilmesinin de önemli olduğunu söyleyerek, şikayette bulunmak istediğiniz de elinizde bir belge bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Faturasız veya belgesiz ürün teslim eden sitelerden uzak durmaları konusunda uyaran Levent Küçük, böyle bir sitenin yalnızca yanlış ve kalitesiz ürün getirmekle kalmayıp, kişisel hesaplarınızı da kötüye kullanabileceklerinin altını çizdi.

MEDYA HABER