DÜNYA: Ivanka Trump’a ressamlardan protesto

Ressamlar Ivanka Trump’ı protesto eti. Ivanka Trump’ın evinde tabloları yer alan ressamlar, ABD başkanlık seçimlerini Ivanka Trump üzerinden protesto etti. “Sevgili Ivanka” adlı kampanya kapsamında Trump’a, “Resmimi duvarından indir” mesajları gönderildi. Bloomberg’in haberine göre küratör Alison Gingeras, galerici Bill Powers, Jonathan Horowitz ve ressamlardan oluşan bir grup, “Durdurma Eylem Grubu” adı altında bir araya geldi. Sanatçıların Ivanka Trump’a hitaben yazdıkları mektupta, “Steve Bannon’un Beyaz Saray’da yeri yok. Jeff Sessions’ın Beyaz Saray’da yeri yok. Müslümanları aşağılamanın Beyaz Saray’da yeri yok. Nefretin Beyaz Saray’da yeri yok. ‘Bekle ve gör’ anlayışını reddediyoruz. Size aklın sesi olarak bakıyoruz” denildi.

Ivanka Trump’a ressamlardan protesto
Ivanka Trump’a ressamlardan protesto

Birçok eseri Ivanka Trump’ın evinde bulunan başka sanatçılar da protestoya katıldı. Philadelphia’da yaşayan ressam Alex Da Corte, Instagram’ında 35 yaşındaki Trump’a hitaben, “Sevgili Ivanka Trump, lütfen resmimi duvarından indir. Onları sende görmek beni utandırıyor” notunu yazdı. Ivanka Trump’ın Instagram’da paylaştığı bu fotoğrafta Da Corte’nın bir resminin önünde durması dikkat çekiyor. Durdurma Eylem Grubu, 28 Kasım’da Ivanka Trump, eşi Jared Kushner ve üç çocuğunun yaşadığı Manhattan’daki Puck binasının önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

Ivanka Trump’a ressamlardan protesto
Ivanka Trump’a ressamlardan protesto

500 civarındaki protestocu, ellerinde mumlarla nöbet tuttu. Grup ayrıca neden başkanlık seçim sonuçlarından endişe ettiklerini açıklayan dövizler de taşıdı.

Onlardan birinde, “Ben Müslüman bir Amerikalıyım ve kendimi güvende hissetmiyorum” yazarken, bir başka dövizde, “Size benzemeyen birine yardım edecek misiniz?” sorusu dikkat çekti. Durdurma Eylem Grubu’nun Instagram hesabında 16 bine yakın kullanıcı yer alıyor. Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından, seçim kampanyasının önde gelen isimlerinden kızı Ivanka’nın kabinede yer alıp almayacağı tartışılmaya başlanmıştı.

Ivanka Trump’a ressamlardan protesto
Ivanka Trump’a ressamlardan protesto

CBS kanalında yayınlanan “60 Minutes” (60 Dakika) programına babası Donald Trump’la birlikte katılan Ivanka Trump, babasının kuracağı yönetimde bakan olarak yer almayacağını açıklayarak, “Babamın kızı olmaya konsantre olmak istiyorum” demişti. Donald Trump’ın seçim kampanyasında aktif rol alan ve yeni başkanın ‘gizli silahı’ olarak lanse edilen kızı, böylece kendisiyle ilgili spekülasyonlara da son vermiş oldu.

Ivanka Trump’a ressamlardan protesto
Ivanka Trump’a ressamlardan protesto

Kaynak: NTV