AKTÜEL: Erdoğan’dan Şener Şen’e ‘ödül’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde sinema alanında ödülü Şener Şen’e verirken, törende Şen’le yan yana oturdu.

“Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Yönetmeliği” kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Sinema alanında ödül Şener Şen’e verilirken, törende Erdoğan ve Şener Şen yan yana oturdu.

Törende konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Biz bu ödüllerle her biri takdiri ziyadesiyle hak eden kültür, sanat ilim insanlarımıza devletimizin ve milletimizin şükranlarını sunmayı amaçlıyoruz. Şüphesiz onların gerçek yeri milletimizin gönlüdür. Cumhurbaşkanlığı olarak hiçbir saplantıya kapılmadan, tamamen kültür ve sanat insanlarımızı takdir amaçlı bu ödülleri veriyoruz. Geçmişte dağınık bir şekilde yapılan bu değerlendirmeleri artık Cumhurbaşkanılığı bünyesinde topladık.

Kültür sanat alanında gelişemeyen bir ülkenin gerçek manada bağımsız olabilmesi en azından bağımsızlığını sürdürebilmesi mümkün değildir. Ülke olarak bu gerçeği yeteri kadar idrak edemediğimizi kabul etmek mecburiyetindeyiz. Bu ödüllerimizin değerlerimizi önce kendi insanımıza sonra bütün dünyaya tanıtmada arzu ettiğimiz neticeyi almasını temenni ediyorum.

Bu yılki ödüller Edebiyat alanında sayın Mustafa Kutlu, tarih alanında Kemal Karpat’a , Müzik alanında Erol Parlak’a, Sinema alanında Sayın Şener Şen ve Geleneksel sanatlarda Ferudun Özgeren’e verildi. Vefa Ödülü ise Sayın Süheyl Ünver’e verildi. Sayın Erol Parlak konuşmasyla bize önemli bir yük yükledi. YÖK Başkanımız da bir müzik üniversitesi kurulması için çalışmaları başlatması lazım. Ödülleri alan herkese şükran ver tebriklerimi iletiyorum.

ABC GAZETESİ