OTOMOBİL: Maliyeti kiralayarak düşürmek mümkün…

Araç maliyetlerini düşürmek isteyen KOBİ’lerin tercihi “Satın alma, Garenta’dan kirala”

İşte edinilen bazı detaylar: Günümüzde maliyetleri düşürmenin önemine dikkat çeken Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, araç satın almak yerine kiralamanın çok daha avantajlı olduğunu vurguladı. Özgür Maraş, “100 bin lira değerinde araç satın almak isteyen bir şirketin, kiralamayı tercih etmesi durumunda aynı aracın 36 aylık maliyeti 36 bin 190 lira olur” dedi
Son yıllarda sadece büyük firmalar değil, KOBİ’ler de araç satın almak yerine, kiralamayı tercih ediyor. Özellikle son dönemlerde Özel Tüketim Vergisi ve muayene ücretlerinde yaşanan artışlar, irili-ufaklı birçok şirketi araç kiralamaya yöneltiyor.

Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, Çelik Motor bünyesinde faaliyet gösteren araç kiralama pazarının yenilikçi markası Garenta’nın da müşterileri arasında son dönemlerde özellikle araç kiralayan KOBİ’lerin çok büyük oranda artış gösterdiğine dikkat çekti. Maraş, günümüzde maliyetleri düşürmek isteyen şirketler için araç satın alma yerine kiralamanın ciddi avantaj sağladığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“100 bin lira değerinde araç satın almak isteyen bir şirket, araç bedelinin dışında, banka kredisi faizi, kasko, trafik sigortası, bakım gibi çok farklı kalemlerde harcamayla karşı karşıya kalacak. Bu da yaklaşık 46 bin lira gibi bir rakam. Oysa aynı şirket araç satın almak yerine kiralamayı tercih etseydi, aynı aracın şirkete 36 aylık maliyeti 36 bin 190 lira olacaktı.”

ARAÇ ALMAK DA ZOR, SATMAK DA…

Şirketlerin araç satın almasının daha araştırma aşamasından itibaren oldukça detaylı ve uzun bir süreç olduğunu hatırlatan Özgür Maraş, aracın süresi dolduğunda bir de satmak için efor sarf etmek gerektiğine dikkat çekti. Maraş, “Garenta olarak biz müşterilerimizin değerli zamanlarını asıl kendi işlerine ayırmaları için çalışıyoruz. Çok daha iyi bütçelerle, çok daha iyi rakamlarla şirketlerin tüm araç kiralama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Zaten bir kez araç kiralayarak hayatın ne kadar kolaylaştığını test edenler, bu hizmetten tekrar yararlanmak istiyor.” diyerek sözlerine devam etti.

HEM BİREYSELE HEM DE KURUMSALA HİTAP EDİYOR

30 bin adede varan araç parkıyla müşterilerine hızlı ve esnek çözüm yolları üreten Garenta, GarentaPRO ve GarentaDAY markaları ile hem uzun, hem de günlük kiralama hizmeti sunuyor.

Uzun dönem kiralama markası GarentaPRO ile kurumsal firmaların yanı sıra bireysel ihtiyaçlara da çözümler üretiyor. Türkiye’de bir ilk olan online kiralama sistemi ile müşterilerin hayatını kolaylaştırırken, garentapro.com web sitesinden istedikleri sayıda aracı, 1 yıldan 3 yıla kadar kolay şekilde kiralama imkânı bulabiliyor. Ayrıca bu süreçte çağrı merkezi ve canlı destek ekibinden yardım da alabiliyor.

Günlük kiralamada ise 11 ilde, 17 şubeyle hizmet veren GarentaDAY, kolay ulaşılabilen havalimanı ve şehir şubeleriyle müşterilerin kısa dönem araç kiralama ihtiyaçları karşılıyor. Farklı markaların yer aldığı geniş araç parkında esnek ve hızlı araç kiralama deneyimi sunan GarentaDAY, birçok marka ile yaptığı işbirlikleri ile müşterilerine ek avantajlar sağlıyor.