FUTBOL: Beşiktaş: 2 – Boluspor: 0

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Boluspor’u sahasında ağırladı. Tam 59 gün sonra Beşiktaş’ın Brezilyalı’sı Talisca bu maçla birlikte sahalara döndü, yıldız futbolcu istekli oyunu ve attığı şık golle maça damgasını vurdu. Kartal Talisca ve Ömer’in golleriyle sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı, 2 maç kala gruptan çıkmayı garantiledi.
Süper Lig’de ilk devreyi Gaziantepspor galibiyetiyle kapatan Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda konuk ettiği Boluspor’u Talisca ve Ömer Şişmanoğlu’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Tam 2 ay sonra sahalara dönen Talisca, istekli futbolu ve attığı golle, soğuk havada taraftarının içini ısıttı. Kartal 10 puana yükselerek, D Grubu’nda 2 maç kala bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Maçtan dakikalar…

Beşiktaş karşılaşmaya etkili başladı. 2. dakikada Kerim Frei’ın ceza sahası içinden çektiği şut kaleci Soner’den döndü.

6’ncı dakikada Ömer Şişmanoğlu karşı karşıya pozisyonda etkisiz bir vuruş yaptı ve kaleciyi geçemedi.

15 dakikası geride kalan maçta, Beşiktaş, Boluspor karşısında pozisyonlar arayan taraf olarak dikkat çekti. Sakatlıktan dönen Talisca sahada istekli bir görüntü sergiliyor.

24’üncü dakikada Ömer Şişmanoğlu, Quaresma’nın pasında topla buluştu. Ceza sahasında çapraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan golcü oyuncu kötü bir vuruş yaptı.

27’de Talisca, penaltı noktasının üzerinde topla buluştu. Vurduğu şut savunmaya çarpıp tehlike bölgesinden uzaklaştırıldı.

Talisca golle döndü!

34’üncü dakikada Beşiktaş Talisca ile 1-0 öne geçti. Tam 2 ay sonra sahalara geri dönen Brezilyalı, kornerden gelen topu kafayla filelere gönderdi.

45’inci dakikada sol kanattan ilerleyen Olcan Şahan, rakip kale alanına kadar girdi, ancak milli futbolcu son pası yapamadı.

Karşılaşmada ilk yarı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

54. dakikada ilk golün sahibi Talisca’nın şutu kaleci Soner’in kucağında kaldı.

Aras Özbiliz oyunda

60’ıncı dakikada Talisca yerini Aras Özbiliz’e bıraktı.

Ömer Şişmanoğlu’ndan klas gol!

72’nci dakikada maçta girdiği birçok pozisyondan yararlanamayan Ömer Şişmanoğlu bu kez golü buldu. Golcü futbolcu ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı klas vuruşla farkı 2’ye çıkardı.

81’inci dakikada Tolgay Arslan yerini, Eslem Öztürk’e bıraktı.

83’üncü dakikada Boluspor net bir fırsat kaçırdı. Karşı karşıya pozisyonda Emre Gültekin topu auta gönderdi.

Karşılaşma 2-0 sona erdi, Beşiktaş 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Kaynak: Fanatik