TEKNOLOJİ: İnternetinizi hızlandırmak için ufak ipuçları

İnternet, günlük hayatımızda artık çoğu şeyden daha önemli. 21. yüzyıldayız ve kimse beklemek istemiyor. İnternetiniz hızlı olduğunda işlerinizi daha hızlı hallediyorsunuz. Belki de en önemlisi sosyal ortamlarda arkadaşlarınızdan geri kalmıyorsunuz. Peki internetiniz yavaşladığı zaman? İşte size internet bağlantınızı hızlandırmak için bazı ipuçları…

İlk olarak modeminizi dolap, kutu gibi kapalı alanların içine koymayın. Kapalı alanlar sinyalinizi zayıflatacaktır. Modeminizle sizin aranızdaki duvarların sayısı da aynı şekilde.

Modeminizi en çok kullandığınız odaya yerleştirin ki sinyal gücünden bolca yararlanın. Bu hem kablosuz hem de kablolu modem için geçerli.

Unutmayın ki sinyal, cihazınıza ne kadar güçlü gelirse gelen interneti o kadar hızlı kullanabilirsiniz.

Modeminizi diğer elektronik cihazlardan uzak tutun. Çünkü modeminizin yanında veya yakınında bulunan elektronik cihazlar sinyalin zayıflamasına sebep olabilir.

Eğer modeminiz antenliyse, bu antenlerden bazılarını dikey bazılarını da yatay konumlandırmayı deneyin. Antenlerin farklı pozisyonları farklı sinyaller yayılmasını sağlar. Bu nedenle antenleri karışık düzlemlerde tutmak faydalı olacaktır.

Modeminizi yerden kaldırın. Neden diye soracaksınız? Çünkü modemden gelen sinyaller aşağıya düşeceğinden internet hızınız yavaşlayacaktır. Sonuç olarak cihazınızı yerden birkaç metre yüksekte tutmanızda fayda var.

Modeminizin yazılımını güncelleyin. Aynı şekilde bilgisayarınızdaki donanımların da yazılımlarını güncellemek internet performansınızı artırabilir.

Tarayıcınız ön belleğe aldığı dosyalar nedeniyle şişmiş olabilir. Bunun için tarayıcınıza göre ayarlar üzerinden ön belleği temizleyin ve yeniden başlatın.

Farklı internet tarayıcıları deneyin. Mesela Firefox kullanıyorsanız Chrome veya Opera’yı tercih edebilirsiniz. Size kalmış.

Komşunuz modeminize bağlanmış olabilir. Modem arayüzünden cihaza bağlı aygıtları kontrol edin. Yabancı bir aygıt varsa şifrenizi değiştirin. Bunu belirli aralıklarla yapın.

Kablolu bağlantı kurma imkanınız varsa ethernet kablosuyla bağlanmayı deneyin. Özellikle online oyun oynarken oldukça işinize yarayacaktır.

Modeminizi sürekli açık tuttuğunuz zaman cihazda ısınma problemi veya sinyal değerlerinde sorunlar ortaya çıkabilir. Kullanmadığınız zamanlarda modeminizi kapatın

İnternete bağlandığınız cihazları virüs taramasından geçirin. Çünkü bazı virüsler internet bağlantınıza etki edip yavaşlamanıza sebep olabilr.

Modeminizi belirli aralıklarla sıfırlayın ya da yeniden başlatın. “Sorun varsa bir aç kapa düzelir” mantığı emin olun işinize yarayabilir.

Modeminizi değiştirin. Belki de uzun yıllardır kullandığınız modeminizi artık emekli etme vakti gelmiştir.

MİLLİYET