OTOMOBİL: Sıra dışı seçenek, Mercedes-AMG E63 S

Kısa süre önce tamamen yenilenen E-Serisi en güçlü modeline kavuştu. 612 beygirlik gücüyle birçok süper spor otomobili geride bırakan Mercedes-AMG E63 S’i ntv.com.tr Otomotiv Editörü Onur Akçay Portekiz’de test etti.

Gelmiş geçmiş en güçlü E-Serisi olarak tanımlanan Mercedes-AMG E-63 S modeli, ailenin diğer bireylerinden oldukça farklı bir araç.
Sakin kullanımlarda konforlu bir sedan olarak hareket eden araç, sürüş modlarının da yardımıyla istenilen anda kimlik değiştirebiliyor, tıpkı bir süper spor otomobil gibi 3.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor.
Mercedes-AMG E-63 S’in dış tasarımında keskin çizgiler ve kaslı hatlar hemen göze çarpıyor.
Coupe modellerde olduğu gibi motor kaputunun çamurluk ile tampon arasına entegre edilmesi önemli bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.
Her biri 17 mm daha geniş olan çamurluklar artan iz genişliğine ve daha büyük tekerleklere alan yaratıyor.
Siyah iç çıtalara ve AMG logosuna sahip gümüş krom çift lamelli yeni radyatör ızgarası, yine siyah parçalarla süslenmiş geniş hava girişlerine sahip Jet-Wing tasarımıyla ön tampon ve altı eklentisi aracın güçlü görünümünü destekliyor.
Tampondaki geniş hava girişleri sadece görünümü agresifleştirmiyor, aynı zamanda güçlü motorun ihtiyacı olan temiz havanın ulaşmasını da sağlıyor. Bu noktada tamponun her iki yanında bulunan ve yol rüzgarını yönlendirme görevini üstlenen hava girişlerindeki ince çıta çok büyük sorumluluk üstleniyor.

NTV