TEKNOLOJİ: Sahte hesaplara karşı harekete geçti!

Sahte hesap kovalamacı başlattı… Facebook uzunca bir süredir sahte haberler ile uğraşıyor. Zuckerberg bu haberler için özel bir ekip kuruyor.

İşte bazı detaylar:
Avrupa’da seçime hazırlanan her ülkenin liderleri ve siyasetçileri, Facebook’taki sahte haber probleminin altını çizip seçim döneminde Facebook’un ülkede yasaklanmasına dair gidebilecek önlemleri tartışmaya almışken, Zuckerberg de şirkette en öncelikli mesele olarak bu sorunu gündeminde tutuyor. SAHTE HABERLER İÇİN EKİP KURULACAK Son bir ayda, sahte haberler problemini çözmek için çok sayıda çözüm önerisini gündeme getiren hatta kullanıcıların haberlerin doğruluğunu oylamasına dair özellikleri yayına alan Zuckerberg, tüm bunları yeterli görmemiş olacak ki, şimdi daha kesin bir çözümle ortaya çıkıyor. Zuckerberg’in son çözümü, haberlerin sahte olup olmadığını kullanıcıya bildirecek olan bir uyarı sistemi.

Böylece bir kullanıcı, bir haberi okuduğunda, üzerinde o haberin sahte veya doğru olduğuna dair bir uyarı görecek. Bu network, uzman gazetecilerin katılımıyla işleyen ve internetteki haberlerin doğruluğu konusunda sağlama yapmaya çalışan bir servis. Diğer bir deyişle, Zuckberg Facebook’un içine battığı sahte haber probleminden kurtulmak için sonunda uzman gazetecilerin yardımına başvurmak zorunda kaldı, ki sorun dile getirilmeye başlandığından beri herkes bu problemin ancak deneyimli, uzman gazeteciler yardımıyla çözülebileceğinin altını çiziyordu.