GÜNDEM: Valilik duyuru yaptı!

Köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, PKK’lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi için yapılacak operasyonda, halkın zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağı Lice’nin Güçlü ve Gökçe köyleri, Hani’nin Kırım, Gömeç ve Yayvan köyleri ile Kocaköy’ün Yazıköy ve Şaklat köylerinde 18 Aralık saat 05.00’te başlarken ayrıca, Silvan ilçesine bağlı 14 köyde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre işte o köyler: Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle ve mezralarda 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklama

“İlimiz Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Güçlü Köyü ve Gökçe Köyü, Hani İlçesine bağlı olan; Kırım Köyü, Gömeç Köyü ve Yayvan Köyü ile Kocaköy İlçesine bağlı olan; Yazıköy köyü ve Şaklat Köyü) 18 Aralık 2016 Pazar günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”