SİYASET: “Bu kapı ana muhalefete açık”

Başbakan Yıldırım: Bu kapı ana muhalefet partisine de sonuna kadar açıktır…

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin, “Bu anayasanın arkasında 316 imzası olan, Ak Parti olacak. Uzlaşarak ülke sorununu çözmede, siyaset üstü anlayış gösteren MHP olacaktır. Eğer Meclis onay verdiğinde milletin önüne giderse, 79 milyon vatan evladı olacak. Tabii bu kapı, ana muhalefet partisine de sonuna kadar açıktır, bekliyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılı bütçe kapanış konuşmasında, Meclis Başkanlığı’na sunulan yeni anayasa taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, “CHP temsilcisi konuşmacı burada bu konuyu ele alırken, sayın Cumhurbaşkanımızın bir şekilde olmadığı halde bu değişikliğin ne olacağı yönünde bir görüş söyledi. ‘Bu değişikliğin arkasında kim olacak’ dedi. Ben söyleyeyim; bu anayasının arkasında 316 imzası olan Ak Parti olacak. Uzlaşarak ülke sorununu çözmede siyaset üstü anlayış gösteren MHP olacaktır. Meclis onay verir de milletin önüne giderse, 79 milyon vatan evladı olacak. Tabi bu kapı ana muhalefet partisine de sonuna kadar açıktır, bekliyoruz” diye konuştu.