KÜLTÜR: Tarihsel efsaneler ve kahramanlar

Sanat ve tarih severlerin dikkatine! Hisart’tan özel sergi. Dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diaroma müzesi Hisart, Akasya Kültür Sanat’ta bir sergi düzenliyor. Sergi, dünya tarihinde önemli yeri olan olayların anlatımlarını içeriyor. Diaromalar, Türkiye’nin önemli sanayicisi ve diorama sanatçısı olan Nejat Çuhadaroğlu ile ekibi tarafından özenle çalışılarak oluşturulmuştur.
NTV’den edinilen bilgilere göre, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Kurtuluş Savaşı’ndan 1. ve 2. dünya savaşlarına kadar tarihin en büyük savaşları, fetihleri ve kaderleri değiştiren anlar, askeri ekipmanlar, orijinal ve orijinaline sadık kalınarak hazırlanan kıyafetler, bayraklar, alem ve sancaklar, kılıçlar, silahlar, madalya ve nişanlar, tablolar, orijinal fotoğraflar, gravürler, gazete kupürleri ve daha binlerce eserin sergilendiği Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, Roma İmparatorluğu döneminden 1990-1991 Körfez Savaşı’na kadar olan geniş kapsamlı bir süreci destansı bir anlatımla sergiye taşıyor.
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Sergisi, Ocak – Mayıs 2017 tarihleri arasında, Anadolu Yakası’nda ilk defa AKS – Akasya Kültür Sanat’ta yer alacak.

Tarihsel efsaneler ve kahramanlar
Tarihsel efsaneler ve kahramanlar

Tarihsel efsaneler ve kahramanlar
Tarihsel efsaneler ve kahramanlar