FUTBOL: Beşiktaş-Bursa maçının hakemlerin kaderi…

Beleş Tepe’de yaşanan terör saldırısından, Beşiktaş – Bursaspor maçının hakemleri ve gözlemcilerinin kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş – Bursaspor maçı sonrasında yaşanan bombalı saldırıdan, karşılaşmanın hakemleri ve gözlemcilerinin son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Yaşanan olay sırasında henüz Vodafone Arena’dan çıkmadığı belirtilen hakemlerin, saldırının yaşandığı bölgeden çıkacakları da belirtildi.

Hakem yorumcusu Deniz Çoban, bu olayla ilgili bilgilere ulaştı detayları yazdı: Oynanan maçların bitiminde hakemler duşlarını alıp hazırlandıklarından biraz oyalanırlar. Stadın ve çevresinin boşalmasını, stadı rahat terk etmeyi isterler. Normalde her maç sonu maçın gözlemcisiyle birlikte; yayıncı kuruluştan alınan görüntüler kullanılarak maçta yaşanan kritik pozisyonların değerlendirildiği, bir toplantı yapılır. 4 kişiden oluşan hakem ekibi ve gözlemcinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin seyahat programları farklı farklı olacağından toplantının çoğu zaman statta yapılması tercih edilir. Bu süre içerisinde hem stat boşalmış, hem de çevresi sakinlemiş olur.

Neticede hakemlerin stattan ayrıldığı sırada takımlar ve seyirciler stattan ayrılmış olurlar. Hakemler, gözlemciler ve temsilciler stattan ayrılan en son kişilerdendir. Maçta yaşanan çok fazla kritik ve tartışmalı pozisyonun olması, muhtemeldir ki toplantının normalden daha uzun sürmesine sebep olmuştur. Saldırının hakemlerin hazırlıklarını tamamlayıp, tam stattan ayrılacakları sırada ve hakemlerin stattan ayrılacakları bölgede gerçekleşmesi; hakem ekibinin saldırıdan kıl payı kurtulduklarını gösteriyor. Ölümle yaşam arasındaki bu ince çizgi sadece “kader” ile açıklanabilir.

44 canımıza sebep olan bu hain saldırıda; ciğerimiz yandı. Kelimeler boğazımıza düğümlendi. Maçın bitiminden saldırının olduğunu öğrendiğimiz ana kadar şahsım adına ben maçta yaşanan hakem kararlarını değerlendirdim ve eleştirdim. Şimdi görüyorum ki; bunca yaşanan kritik ve tartışmalı pozisyon; belki de 4 hakem, 1 gözlemci ve 4 temsilcinin hayatta kalmasına vesile olmuş. Kaybettiğimiz “canlara” yenileri eklenmemiş.

Hele ki; hakemlerin toplantıya başlamak üzereyken bilgisayarlarının arıza yaptığını ve görüntüleri açabilmek için belli bir süre daha kaybettiklerini öğrendiğimde ne diyeceğimi bilemedim…

Bülent Yıldırım ligimizin en deneyimli, tecrübeli ve başarılı hakemlerinden biri… Yardımcı hakemler Asım Yusuf Öz, Uygar Bebek ve dördüncü hakem Suat Arslanboğa da öyle. Gözlemci Mustafa Arslan, Temsilciler Cenk Altun, Alaattin Özcan, Kerim Altıay, Selçuk Küçükoğlu… Allah onları korudu ve acılarımıza yenilerini eklemedi.

Bütün bu fotoğrafa ve yaşananlara bakınca ben abim Bülent Yıldırım ile ilgili yaptığım eleştirileri geri alıyor ve diyorum ki: “Hiçbir hakem hatası insan canından daha önemli değildir. Bilgisayar arıza yaptı, bunca tartışmalı pozisyon toplantıyı uzattı, bu yaşananlar belki de 9 insanı hayatta tuttu. Geçmiş olsun Bülent Yıldırım, geçmiş olsun arkadaşlarım!” Kaynak: Fanatik