AKTÜEL: Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı gözaltına alındı

CHP’nin sosyal medya uzmanı Mücahit Avcı, Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından paylaştığı skandal tweet üzerine gözaltına alındı.

CHP Gençlik Kollarında aktif yöneticilik yapmış, 2014 yılı CHP İstanbul Yerel Seçim Kampanyasında ve genel seçimlerde yaptığı iletişim çalışmalarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun has adamlarından biri olan Mücahit Avcı, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını açıkladı. Bir çok medya organında çıkan haberlere göre 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının ardından Avcı’nın, “Bu işte bir MİT yeniği var” sözleriyle terör örgütü PKK’yı aklamaya çalışmış ve devlete iftira attığı iddia ediliyor.

Öte yandan CHP’li Avcı’nın HDP/PKK yandaşı birçok troll hesabı yönettiği iddia ediliyor.
Son olarak, bu işte bir “MİT” yeniği var başlıklı tweet atmıştı. Bu tweet üzerine Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’le atışmıştı.

Mücahit Avcı gözaltına alınmadan önce tweet hesabından şunları yazdı: “Bu devran böyle gitmez… Gözaltına alsanızda, idam sehpaları kursanızda, size Türkiye Cumhuriyeti’ni yıktırmayacağız..”

“Ülkede terör istihbaratı değerlendirilmeyip aktrollerin ihbarları değerlendirildiği için gözaltına alındım. Bir müddet görüşemeyebiliriz”

Daha önce Müchait Avcı Beşiktaş Belediyesi’nde Sosyal Medya Danışmanlığı yapmaktaydı. Ancak Kenan Işık’ın öldüğü şeklinde Başkan adına mesaj yayınlayınca görevinden alınmıştı. Muzaffer TOPAL