GÜNDEM: Beşiktaş’ta bombalı araçla saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında polis ekiplerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasındaki patlama sesi İstanbul’un birçok semtinden duyuldu. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu bildiriliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda görüşme sırasında, İstanbul’daki patlama sonucu 20’ye yakın yaralı olduğunu ve iki ayrı patlama olmuş olabileceğini belirtti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında polis ekiplerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasındaki patlama sesi İstanbul’un birçok semtinden duyuldu. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu bildiriliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 20 YARALI VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’daki patlamayla ilgili, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis.” dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul’daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.
Soylu, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis.” diye konuştu.
İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, “Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey.” ifadelerini kullandı. Kaynak: Hürriyet