KÜLTÜR: Seyirciyle buluşuyor!

Sanat severlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik. Royal Opera House gösterimi Anastasia’nın sunumu ve ön sohbeti, eski İstanbul Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreografı Ayfer Zeren eşliğinde gerçekleştirilecek. Londra’nın dünyaca ünlü performans sanatları merkezi Royal Opera House’un programında yer alan eserler, sezon boyunca Zorlu PSM’de sizlerle buluşacak! Gösterimler, 14 Aralık’ta Kenneth MacMillan’ın ünlü balesi Anastasia’yla devam ediyor!
Galasını 1967 yılında Alman Opera Bale’sinde tek perde formatında yapan Anastasia, I. Dünya Savaşı esnasındaki Sovyet Devrimi sırasında Çar 2. Nicholas’ın yaşayan tek kızı olduğuna inanılan Anna Anderson’un gerçek hayat hikayesinden esinlendi. 1971 yılında MacMillan tarafından Kraliyet Balesi için üç perdeye uyarlanan ünlü eser, sahnelendiği Royal Opera House’ta büyük bir ilgiyle karşılandı.
Savaşın getirdiği yıkımı görkemli bir şekilde yansıtan ölümsüz eser, bir yandan da kimlik arayışı ve dışlanmışlık temalarını başarıyla işledi. Tchaikovsky’nin Symphony No. 1 ve Symphony No. 3 adlı eserlerinin kullanımı, Anastasia’nın çarpıcı hikayesinin aktarımında büyük etki sahibi oldu.
Kraliyet Balesi geleneğini yansıtırken, aynı zamanda Alman dışavurumculuğundan da izler taşıyan Anastasia, ilk sahnelendiği zamandan bu yana izleyicilerin büyük ilgisiyle karşılaşıyor.
Kenneth MacMillan’ın en önemli eserlerinden biri olan Anastasia, Royal Opera House Gösterimleri ile Zorlu PSM’de.
Kenneth MacMillan
Natalia Osipova/Marianela Nuñez/Federico Bonelli

Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Royal Opera House Gösterimi: Anastasia
14 Aralık 19:30