FUTBOL: Spor yazarları Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı için ne dedi?

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Dinamo Kiev-Beşiktaş maçını değerlendiren spor yazarları, verdiği inanılmaz kararlarla karşılaşmanın kaderine doğrudan etki yapan İskoç hakem Craig Thomson’u çok ağır ifadelerle eleştirdi…

KENAN BAŞARAN – HÜRRİYET

Leeds United deplasmanında Beşiktaş 6 yediğinde Nouma rakibe yönelik bir hareketiyle oyundan atılmıştı. Bunun bile anlaşılır bir yanı vardı ama Aboubakar’ın gördüğü 2. sarının sindirilir tarafı yok. Sahadaki onur mücadelesine destek olması gerekirken o topa vurup arkadaşlarını 9 kişi bıraktı. O bunu yaparken şimdi biz kalkıp Oğuzhan’ın 5. gole sebebiyet veren topu kaptırmasına nasıl laf edebiliriz ki… Bu sonuç Beşiktaş’ı çok yaraladı. Bu acı öldürmezse Beşiktaş’ı aksine güçlendirir. Güneş ve ekibinin fikrin sahibi Nietzsche’ye kulak versin. Bu üçüncülük de şereflidir…

MEHMET DEMİRKOL – FANATİK

Bu penaltıyı hem de kırmızı kartla birlikte bir Adalı hakemin çalmasıysa başka bir dram. Penaltının Kaşıkçı Elması değerinde görüldüğü bir hakemlik ekolünden geldi düdük ve kart. Hem de orta hakem hiçbir şey çalmayacakken çizgi hakeminin uyarısıyla verildi bu idam kararı. Yapacak bir şey kalmıyor böyle anlarda. Geçen sene Braga’da olan, bu kez Kiev’de sergilendi. Ben, öyle ‘tüm dünya bize karşı’ komplolarına prim vermem aslında. Ancak artık şunu rahatlıkla söyeyebiliriz ki, ciddi bir lobi eksikliğimiz var. Bunlar Şenes Erzik döneminde bu kadar üst üste olmazdı.

ALİ ECE – HÜRRİYET

Thomson, Beşiktaş aleyhine verdiği penaltı ve kırmızı kartla takımımızın oyun damarını kesti. Maç erkenden bitti… Yarmolenko, Kiev ve Ukrayna Milli Takımı’nın açık ara en kaliteli oyuncusu. Türkiye Milli Takımı ya da bir Türk takımına karşı Yarmolenko hep aynı numarayı yapıp aynı asisti yapıyor: İki bilek hareketi sonrası vücudunu topa doğru eğip deliğinden çıkan yılan gibi sokup asistini yapıyor… İlk golü yedikten sonra maç 11’e 11’ken Beşiktaş oynadığı pas oyunuyla maçı döndürebilecek gücü olduğunu gösterdi. Ancak 10 kişi kaldıktan hemen sonra yediği 3. golde o gücü sahaya yansıtacak ruhsal enerjisini kaybetmişti.

ERMAN TOROĞLU – SABAH

Hakem skor 1-0’ken olmayacak bir penaltı verdi, bir de kırmızı kart. Maç orada koptu tamam. İyi güzel de yahu kardeşim 1 kişi eksik oyna, 2-0’dan maçı çevirmeye çalış. Onu da yapmıyorsun. Aboubakar beyefendi hakeme tepki gösterirken, düdükten sonra gidip topa vuruyor. Beşiktaş 1 kişi daha eksik. Ey Aboubakar, sen orada kendince hakeme tepki gösteriyorsun belki ama en büyük saygısızlığı arkadaşlarına yapıyorsun. Bakınız! Beck hakemin uydurma kartıyla cezalı duruma düştü tamam. Aboubakar ve Adriano’ya ne demeli!

METİN TEKİN – SABAH

Maç 30. dakikada Beşiktaş adına bütün hayallerle bitiyor. Ondan sonra 5-0 olmuş 6-0 olmuş hiçbir anlamı kalmıyor. Bütün bir maç, bir kararla kaybediliyor. Bundan sonra ne anlatsanız boş. Sonunda 9 kişi kalan bir Beşiktaş ve oyunun bitimini bekleyen karşılıklı iki takım. İşin özeti; Beşiktaş’ın hayalleri hakem hatasıyla bitti. Bundan sonra UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam edilecek. Bakalım konsantre olabilecek mi? Tabii ki Beşiktaş için öncelik Şampiyonlar Ligi’ydi. Şenol Güneş tüm söylemlerinde bunu ilk sıraya koyuyordu. Bu hayal kırıklığından sonra kendini lige bırakacaktır. Bu cümlenin doğrusu “Öncelik lig” olacaktır.