EKONOMİ: Asgari ücret için büyük pazarlık başlıyor

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017‘de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün ilk toplantısını yapacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017‘de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda, işçi ve işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak.

1.600 TL TALEP EDİLİYOR

Doğrudan 6.5 milyon çalışanı ilgilendiren görüşmeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu‘nun başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Görüşmelerin bu yıl da çetin pazarlıklara sahne olması beklenirken, bunda Türk-İş‘in bu yıl net bin 600 lirayı talep edeceğini açıklamasının da etkisi olacak. Öte yandan, 2016’da asgari ücretin tüm yıl net bin 300 lira olmasıyla uygulanmayan ilk ve ikinci altı aylık zam periyodu 2017 yılı için de tekrar gündemde olacak.

MSN FİNANS