KÜLTÜR: İdil Bursa ve Asaf Öksüz konseri

Keman ve çellonun iki parlayan yıldızı, İş Sanat sahnesinde konser veriyor. Genç yaşlarına rağmen yetenekleriyle dikkat çeken İdil Bursa (çello) ve Asaf Öksüz (keman) dinleyicilerle buluşuyor.

İdil Bursa ve Asaf Öksüz kimdir?

İdil Bura (çello)
İlk konser deneyimine 10 yaşında Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alarak başlamıştır. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Çocuk ve Genç Solistler Konseri seçmelerinde J. Haydn’ın Do Majör Viyolonsel Konçertosunu seslendirmiştir. Fazıl Say’ın Nazım Oratoryosu’nda çocuk solist olarak görev almıştır. 20-25 Ekim 2016 tarihinde Hırvatistan’da düzenlenen 11. Antonio Janigro Çello Yarışması’nda kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olmuştur. Çellonun parlayan yıldızı İdil Bura, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu’nda 7. sınıf öğrencisi olarak Artur Rahmatulla ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Asaf Öksüz (keman)
Keman eğitimine 2006 yılında Bora Kayalar ile başlamıştır. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yrd. Doç. Nilay Sancar’ın öğrencisi olmuştur. 2008 yılında İstanbul Klarnet Korosu ile solist olarak konserler vermiştir. 2009 yılında Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’yla 2013 yılına kadar konserlerde yer almıştır. 4 yıl üst üste Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde Prof. Andrej Bielow, Prof. Pelin Halkacı, Prof. Lukas David ve Prof. Çiğdem İyicil’in ustalık sınıflarına katılarak konserlerde yer almıştır. 2014 yılında Cem Mansur tarafından kurulan Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda yer almış ve 2013 yılında Gülden Turalı Keman Yarışması üçüncülük derecesini kazanmıştır. Asaf Öksüz, çalışmalarını Yrd. Doç. Nilay Sancar ile devam ediyor.

Soylu ailesinden Parlayan Yıldızlar’a Meriç Soylu Ödülü: Ülkemizde gelecek vadeden üstün yeteneklere ışık tutan ve hak ettikleri sahnelere taşıyan Parlayan Yıldızlar serisinde Meriç Soylu ödülü sezonun en parlak yıldızına verilecek.

İdil Bursa (çello) ve Asaf Öksüz (keman) dinleyicilerle buluşuyor
İdil Bursa (çello) ve Asaf Öksüz (keman) dinleyicilerle buluşuyor

MİLLÎ REASÜRANS’TA PARLAYAN YILDIZLAR
İDİL BURSA çello
Piyanist: Rüstem Rahmedov

ASAF ÖKSÜZ keman
Piyanist: İris Şentürker

19 Aralık 2016

Konser ücretsizdir.