EKONOMİ: Kredi kartlarındaki puanları kullanın!

TÜDER Genel Başkanı Küçük’ten kredi kartlarındaki puan kullanımıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Levent Küçük, konunun önemini açıkladı: ‘Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum.’
Konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bazı tüketicilerimiz kredi kartlarında paraya dönüşecek paranın varlığından habersiz. Bu vatandaşlarımız bilinçli tüketici olarak paralarının olup olmadığını kontrol etsin. Daha önce puan karşılığı paralarını kullanamadıkları gerekçesiyle tüketicilerden çok sayıda şikayet aldık.”
Kredi kartlarındaki puanların kullanımının dönemsel olduğunun önemini vurgulayarak sözlerine devam etti: “Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kredi kartlarının bilinçli kullanılması konusunda birçok kez uyarılarda bulunduk. Bu uyarıları tekrarlayarak gerektiği kadar kullanım ve alışveriş sonrası mutlaka fatura almalarını söylüyoruz.”