DÜNYA: AB’den ayrılmak için sıraya girdiler

Avrupalıların büyük kısmı AB’den ayrılmak için referandum istiyor. Avrupa halkının büyük kısmı ülkelerinin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması için referandumun düzenlenmesinden yana.

Sputnik.Görüşler projesi çerçevesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, İtalya halkının yarısından fazlası (yüzde 53) böyle bir referandumun yapılmasını istiyor. İtalya’yı Fransa (yüzde 47), Almanya (yüzde 43), İspanya (yüzde 39) ve Polonya (yüzde 38) takip diyor. Araştırma Ifop şirketi tarafından gerçekleştirildi.

Öte yandan, Polonyalıların yüzde 62’si, İspanyolların yüze 61’i, Almanların yüzde 57’si, Fransızların yüzde 53’ü ve İtalyanların yüzde 47’si ‘İngiltere’de olduğu gibi ülkenizde de AB’den ayrılma konusunda referandumun düzenlenmesini ister miydiniz?’ sorusunu olumsuz şekilde yanıtladı.

Referandum düzenlenmesinden yana olanların oranının 2016 yılının Temmuz ayına kıyasla İspanya’da yüzde 34’ten yüzde 39’a, İtalya’da yüzde 46’dan yüzde 53’e ve Polonya’da yüzde 33’dan yüzde 38’e kadar artmış olması dikkat çekici.

Araştırma 22-26 Ekim 2016 tarihlerinde, Sputnik Haber Ajansı için Fransız araştırma şirketi Ifop tarafından gerçekleştirildi. Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve Polonya’dan 18 yaş üzeri 5 019 kişinin katıldığı araştırma nüfusun cinsiyet, yaş grubu, coğrafyaya göre dağılımına dayanılarak yapıldı. Araştırmanın ülke genelinde veriler için güven aralığı yüzde 95’lik olasılığıyla yüzde +/- 3.1 olarak hesaplandı. Kaynak: Milliyet