TEKNOLOJİ: Avrupa’da 1 milyon kişinin interneti koptu!

Nedeni henüz belli olmasa da, Avrupa’nın göbeğinde, yaklaşık 1 milyon kişi internet ve telefon sorun yaşıyor!

Pazar gününden beri bir milyon Deutsche Telekom kullanıcısı internete erişmekte zorlanıyor. Ağda bir sorun olmadığını açıklayan şirket, kullanıcılardan modemlerini resetlemelerini istedi.

En başta yaklaşık 1 milyon hat bağlantı problemine maruz kaldı; ama Deutsche Telekom’unun açıklamasına göre bu sayı düşüşte. Bazı müşteriler internet ile birlikte telefon bağlantılarını da kaybetmiş durumda; yani bağlantılarının kesildiğini hiç bir şekilde bildiremeyenler de söz konusu.

Kesintinin sebebi henüz belli değil. Farklı bölgelerden, farklı marka modem kullanıcılarını vuran kesinti, kurbanlarını tamamen rastgele seçmiş gibi görünüyor. Şirketin tahminlerine göre kesintinin sebebi dış bir etken, ama bu etkenin ne olduğu hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Alman teknoloji markası AVM, Fritz!Box modem ürününün bu kesintiden etkilenmediğini açıkladı. Bu da kesintinin bir güvenlik açığına dışarıdan bir saldırı olabileceği ihtimalini arttırıyor.

Sorun her ne kadar azalmış gibi görünse de, tamamen çözüldüğü söylenemez. Sorun tamamen ortadan kalkana kadar Deutsche Telekom, problemden etkilenen müşterilerine sınırsız ve ücretsiz mobil internet erişimi sunuyor.

NTV