KÜLTÜR: Mor ve Ötesi konseri!

20. yıl konseriyle hayranlarıyla buluşuyor! Rock müzik sahnemizin en önemli temsilcilerinden mor ve ötesi, birbirinden özel şarkılar, albümler ve performanslarla dolu kariyerinin 20. yılını Atlantis Yapım iş biriğiyle düzenlenen Vestel #gururlayerli konserleri kapsamındaki Sahne Üstü Ayakta Konserle Zorlu PSM’de kutluyor!
20. yıla özel olarak Şehir, Bırak Zaman Aksın ve Gül Kendine albümlerinin remastered hallerini içeren Kayıtlar 1996-2004 isimli boxset’i Mayıs ayında yayınlanan Anlatamıyorum single’ını takiben DMC etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunan mor ve ötesi, ikinci bölüm niteliğindeki Kayıtlar 2005-2016’yı bu ay yayınladı. Bütün şarkılar, bu şarkıların sözleri, daha önce paylaşılmamış görseller ve özel sürprizlerden oluşan 8 CD’lik üçüncü kutu ise Aralık ayında yayınlanacak. Kutular grafik sanatçısı Hüseyin Sandık tarafından tasarlanırken grubun 20 yıllık yolculuğunu gözler önüne sererek günümüz rock sahnesinde sahip olduğu konuma nasıl eriştiğine ışık tutacak.
Toplamda 8 albüm, 1 EP, 2 de single yayınladığı kariyeri boyunca ülke rock piyasasını tanımlayan isimlerden biri haline gelen ve eriştiği bu konumu 20 yıl boyunca koruyan mor ve ötesi, birçok değerli ismin albümüne de katkıda bulundu. Onno Tunç Şarkıları albümü için 1945’i, Murathan Munhan şarkılarının yeniden yorumlarından oluşan Söz Vermiş Şarkılar albümünde Telli Telli’yi, Bülent Ortaçgil için söylenen şarkılarından oluşan Şarkılar Bir Oyundur’da Sen Varsın’ı yorumlayan grup, 2008 yılında ise Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi Deli adlı parçayla temsil etti.
Ülkemiz rock müzik sahnesinin en değerli gruplarından mor ve ötesi, 20. yıl konseriyle 23 Aralık’ta Zorlu PSM sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor!
23 Aralık 2016
20:00
Kaynak: Zorlu Performans Sanatları Merkezi