KÜLTÜR: Game of Thrones 7. sezonunda neler bekliyor?

Game of Thrones’un yedinci sezonu hakkında tahminler ortaya atılmaya devam ediyor.
Yeni sezonda Sophie Turner’ın canlandırdığı Sansa Stark karakteri hakkında altıncı sezonda öne sürülen iddialar yedinci sezona da yansıdı. Ramsay Bolton’un zulmüne bakılmaksızın altıncı sezon boyunca Sansa Stark’ın hamile kalacağı spekülasyonları yapılmıştı. Ramsay Bolton’un Sansa’ya “Beni öldüremezsin. Artık senin bir parçanım” sözleri, Sansa’nın hamile kaldığı ya da kalacağı görüşlerini güçlendirmişti. Ancak altıncı sezonda Sansa’nın hamile olduğu yönünde bir bilgi yer almadı.

sansa stark - ramsay bolton
sansa stark – ramsay bolton

Evlendiği Ramsay Bolton’ın cinsel şiddetinden kaçan, kardeşi Jon Snow ile buluşan ve Duvar Nöbetçileri’nin güvenliği altında olan Sansa Stark’ın yedinci sezonda Bolton’dan hamile kalıp kalmadığı bilgisi yer alacak mı, merak ediliyor.
sansa stark - jon snow
sansa stark – jon snow

Dizi hakkında spoiler veren Watchers on the Wall’un teorisine göre ısrarlı bir şekilde Sansa Stark’ın hamile kalacağı söylense de Sansa Stark, yedinci sezonda hamile kalmayacak. Öte yandan Time’ın haberine göre, dizinin yeni sezonuyla ilgili öne sürülen teorilerin birleştiği yer, Game of Thrones’un yeni sezonunda ölecek ismin Arya Stark olması.
arya stark
arya stark

Annesi ve erkek kardeşinin intikamını almak için yola çıkan Arya Stark’ın meşhur ‘ölüm listesi’nden sıranın kime geldiği, dizinin hayranlarını meraklandırıyordu. Yeni sezonda kızıl saçlı büyücü Melisandre ile Arya Star’ın yeniden karşılaşacağı düşünülüyor.
melisandre
melisandre

Melisandre, Arya Stark’a “Sendeki karanlığı görüyorum” demiş ve şöyle devam etmişti: “Bu karanlıkta gözler bana geri dönüyor. Kahverengi gözler, mavi gözler, yeşil gözler. Gözler seni sonsuza kadar vuracak. Yeniden karşılaşacağız.”
İnternet kullanıcılarının iddiasına göre, yeşil gözlerin sahibi Cercei Lannister, mavi gözlerin sahibi ise kızıl saçlı büyücü Melisandre’nin ta kendisi.
Cercei Lannister
Cercei Lannister

Bir teoriye göre Melisandre kendi ölümünün Arya’nın elinden olacağını görüyor. İnancının imtihanı olarak da kendini kurtarmak yerine Işıkların Lordu’nun planına feda ediyor, ölümü kabulleniyor.
Kaynak: NTV