Emre’den önce Emre’den sonra

Ali Gültiken, Başakşehir maçı sonrasında Beşiktaş’ı Habertürk Gazetesi’nde kaleme aldı. Beşiktaş’ın etkinliğini ne düşürdü neler oldu bu konuda onların altını çizdi.
Habertürk gazetesinde yer alan yazıdan detaylar şöyle:
Başakşehir, Türkiye’de sahip olduğu oyuncuların performansını en iyi alan futbol takımı. Uzun süredir beraber oynayan sistemi ve taktik disiplini oturmuş bir ekip. Maçı rakibin temposuna değil, kendi istedikleri oyun düzenine göre oynuyorlar. Uzun yıllardır Abdullah Hoca’yla her sene üstüne koyarak bu seviyeye geldiler.

Oyun düzenlerinin içerisinde uyguladıkları bazı taktik argümanlar var. Özellikle Emre ve Mahmut’la orta sahanın içerisinde pas trafiğini çok iyi yönetiyorlar. Orta alandan öndeki Visca, Mossoro ve Cengiz’e pas geçişleri çok etkili. Beşiktaş’ı da ilk golde bu şekilde avladılar. Diğer bir etkili ayağı da Mehmet Batdal… Önde, oraya aktarabildikleri toplarda topun orada kalmış olması Başakşehir takımını çok rahatlatıyor. İlk yarının büyük bölümünde Beşiktaş’ın orta alan oyuncuları üzerinde yaptıkları baskıyla Beşiktaş’ın oyuna katılmasına müsaade etmediler. Orta alandan Oğuzhan’la gelebilecek topları keserek Beşiktaş’ın etkinliğini düşürdüler.

Haberin orjinalini okuyabilirsiniz.