GÜNDEM: Pasaport yenileme işlemlerinde önemli değişiklikler

Türkiye’de pasaport yenileme işlemlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor. Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgiye göre, pasaport yenileme işlemi EGM tarafından yapılıyor. Günümüzde Türkiye’de vatandaşların pasaport yenileme işlemlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor. Özellikle de günümüzde vatandaşların daha kaliteli ve daha modern hizmetler alabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile pasaport yenileme hizmetleri sunuluyor. Özellikle de pasaport yenileme hizmetleri ile birlikte daha çağdaş hizmetlerden yararlanılabiliyor.
Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların yaşamlarının her alanında yurtdışı seyahatlerini her ne sebep doğrultusunda olursa olsun gerçekleştirmek durumunda olması halinde kesinlikle pasaport sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Modern toplum anlayışı ve hukuku çerçevesinde son derece önemli bir gereklilik olan pasaport belgesinin alımına yönelik olarak ya da pasaport yenileme işlemlerine yönelik olarak vatandaşlar tarafından başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar son derece pratik bir şekilde yurtdışı seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için gereklilik arz etmekte olan pasaport belgelerine yönelik işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.
Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan ve insanların yaşantıları içerisinde oldukça önemli bir yeri bulunan modern mobil akıllı cihaz ürünleri, insanların yaşamlarının her alanında son derece önemli çözümler ve fırsatlar sunuyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanakların özellikle kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu hizmetleri alanında son derece aktif ve etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşlar son derece patrik bir şekilde kam hizmetlerinden de daha kaliteli standartlarda yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların pasaport hizmetleri alanında daha çağdaş ve daha modern hizmetlerden yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde e-pasaport modeline geçiş gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de vatandaşlardan son derece yoğun ve sık bir şekilde pasaport yenileme başvuruları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak gerçekleştiriliyor.
Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde pasaport sahibi olan vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak pasaport yenileme işlem başvurusunda bulunmaları için pek çok neden bulunabiliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar pasaport hizmetleri çerçevesinde her bir pasaportun belirli bir geçerlilik süresinin bulunuyor olması sebebi ile artık pasaportlarının kullanımını sürdürebilmek için mutlak suret ile pasaport yenileme işlemini gerçekleştirmek durumunda kalabiliyor. Bunun yanı sıra günümüzde pasaportun yıpranması, pasaportun kaybolması ya da çalınması veya pasaportta kullanım yerinin kalmaması gibi durumların meydana gelmesi gibi durumlar dolayısı ile de pasaport yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi söz konusu olabiliyor.
Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni geçiş yapılan e-pasaport modeli çerçevesinde de vatandaşlara yönelik olarak pasaport yenileme işlemleri konusunda da çok ciddi değişiklikler meydana geliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların e-pasaport modeli ile birlikte pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirmek yerine doğrudan yeni e-pasaport başvuruları gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 21.yüzyıl teknolojilerinden etkin ve aktif bir şekilde yararlanılarak, elektronik platform üzerinde vatandaşlara yönelik olarak e-pasaport hizmetleri ekranı sunuluyor.
Kaynak: MİLLİYET