GÜNDEM: Erdoğan, AP’nin kararını yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle,
Cumhuriyet’in kuruluşundan yıllar sonra yeni bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Üstelik bu savaşı tek bir çevrede değil, her alanda veriyoruz.
BunlarTakim’de 12-13 tane ağacın yerini değiştiriyoruz diye neler yapmadılar hatırlayın. Bunlar her şeyi yapar. Biz bu saldırıyı 1 ay gibi bir sürede boşa çıkardık.
Ben Hans’ın ağzına bakarak, Georgu’un ağzına bakarak karar vermem, bunu iyi bilin. Ben halka ve hakka inanırım. Halkım idam istiyorsa parlamentoya gelir, parlamentodan da bana gelir, ben de bu kararı onaylarım. Milli irade vekillerine bunu emrediyorsa, vekiller de onaylıyorsa, ben de Cumhurbaşkanı olarak kararımı veririm. Bekara karı boşamak kolaydır, bunların böyle bir durumu yok.
Siz yani milli irade ne diyorsa odur. Şimdi anayasa değişkliği hazırlanıyor, gençlik yeni anayasa istiyor. Öyle de olsa böyle de olsa iktidar partisi ve MHP bunu milletimize götürelim diyor. Ben milletimizn buna ne diyeceğini biliyorum.
Suriye ve Irak’taki güvenlik krizini ülkemize taşımak için terör olaylarını canlı bombayla ülkemize taşıdılar.
15 Temmuz darbe girişimi hiç şüphesiz son 3 yılda maruz kaldığımız saldırıların en alçakçasıydı. Çünkü 15 Temmuz iradesini dış güçlerin emrine peşkeş çekmiş bir güruhun teşebbüsüydü. Yine diğer hiçbri darbe girişiminde halk devletin silahlarıyla katledilmemiştir. Ama o gün hiç beklenmeyen bir hesap devreye girdi. Milletimiz tanklara, savaş uçaklarına meydan okudu.

SÖZCÜ