SİYASET: Erdoğan’dan sert sözler! Daha ileri giderseniz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadına şiddetle mücadele günü kapsamında Adalet ve Kadın Kongresinde konuştu…

Erdoğan konuşmasında BM’ye sert sözler söyledi. “Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız. Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gidip siz almadınız, Ümran bebekleri siz almadınız. 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz.” dedi.

KADEM Adalet ve Kadın Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öne çıkan başlıklar…

Kadınların sorunlarını çözmden insanlığa dair hiç bir hedefe ulaşılamaz.

Yoksulluğun faturası kadına kesiliyor. Evdeki mesaisi görmezden geliniyor

Öncelikle toplumdaki anlayış değişikliğini gerçekleştirmek gerekiyor.

Erken yaştaki evliliklerle ilgili düzenleme

Erken yaştaki evliliklerle ilgili hazırlanan tasarı ile bu konu tekrar gündeme geldi. Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun teklifinin yeterince özenle hazırlanmadığını içindeki belirsizliklerden dolayı istismara açık bulunduğunu gördüm. Bunun içinde toplumsal isteklere cevap vermek için atılan bu iyi niyetli adımın daha hassas bir şekilde değerlendirilmesini istedim. Hükümetimiz bu doğrultuda gerekli adımı atıp teklifi geri çekti. İnanıyorum ki geniş mütabakatla parlamentoya geri gelecektir. Önce toplumdaki anlayış değişikliğini gerçekleştirmek gerekiyor.

Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var. Savaşlar, çatışmalar, göçler giderek büyüyen sorunlar haline geliyor. yetersiz sağlık ve eğitim hizmetleri gibi bir çok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini gölgeliyor.

“BANA BAK DAHA İLERİ GİDERSENİZ…”

Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var. Savaşlar, çatışmalar, göçler giderek büyüyen sorunlar haline geliyor. yetersiz sağlık ve eğitim hizmetleri gibi bir çok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini gölgeliyor. Bakın Kapaklara taşındı Aylan bebek.Sadece Türkiye’de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek, ümran yavrumuz mu? Değil.

“Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız. Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gidip siz almadınız, Ümran bebekleri siz almadınız. 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz.”

YAHU TOPUNUZ EVET DESE NE YAZAR?

Yetersiz eğitim ve sağlık hizmetleri ile sosyal çalkantılar ve pekçok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerde yaşanan çatışmalar sadece çıkar kavgaları ve mülteci boyutuyla dünyanın gündeminde. Eğer mülteci krizi olmasa gündeme bile gelmeyecek. Şu anda bir konunun üzerinde ısrarla duracağım. Aylan bebek ve Ümran bebek.. Peki sadece Türkiye’de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek midir? Değil!

“Dünyada şu anda milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor. Onlara yönelik atılan adım var mı? Yok. İşte Afrika, sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın, 7’den 70’e hepsi çözüm bekliyor. Atılan bir adım yok. Atılan adımı söyleyeyim. Türkiye, Avrupa Birliği’ne girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye ‘hayır’ diyor, yok diğerleri 400-500 kişi ‘evet’ diyor, topunuz dese ne yazar?”

BU KURU SIKI TEHDİTLERDEN NE BEN NE BU MİLLET ANLAR!

Acaab Türkiye kapıları açarsa ne yapar diye korktunuz! Daha ileri giderseniz Türkiye bu kapıları açar! bunu da bilesiniz. Bu kuru sıkı tehditlerden ne ben ne de bu millet anlar? Bunu bilesiniz. Dünyanın kaderini BM belirleyemez. Artık dünyada ikinci dünya savaşının şartları yok. BM güvenlik konseyinde dünya temsil ediliyor mu? Her etnik unsur BM güvenlik konseyinde temssil ediliyor mu? Peki nasıl oluyor BM güvenlik konseyi! Biz ne diyoruz. 196 ülkenin BM güvenlik konseyinde temsil etmediği BM adalet dağıtamaz. 5 tane daimi üye 15 tane geçici üye. Yetti artık bu aldatmaca. Biz diyoruz ki ey 5 daimi üye gelin BM’in şu anda reforme dilmesi lazım. Bu güncellenme ile birlikte hepsi daimi üye olacak ve dönüşümlü olacak. Her iki yılda bir bu üyeler değişmek suretiyle tüm ülkeler BM güvenlik konseyinde temsil edilecek. O zaman adaleti temsil edersin.

EY 5 DAİMİ ÜYE GELİN DEYİN Kİ…

Niye ben dünya 5’ten büyüktür diyorum? BM Güvenlik Konseyi’ndeki 5 ülke dünyanın kaderini belirleyemez. Artık dünyada 2. Dünya Savaşı’nın şartları yok. Her din, her etnik unsur, her kıta orada temsil ediliyor mu? Biz ne diyoruz; 196 ülkenin BM Güvenlik Konseyi’nde temsil edilmediği bir BM adalet dağıtamaz, adaleti temsil edemez. Onun içinde bir aldatmaca daha yapmışlar 5 daimi, 15 geçici üye. Yetti ya, yetti bu aldatmaca. Ey 5 daimi üye, gelin artık deyin ki, BM’nin reforme edilmesi lazım, yeniden güncellemesi lazım. 20 daimi üye olacak ve dönüşümlü olacak. Her 2 yılda bir 10 üyesi değişmek suretiyle dünyadaki tüm ülkeler BM Güvenlik Konseyi’nde yerini alacak. Her dinden, her ırktan, her kıtadan temsilciler olacak.

BM’DE 1.7 MİLYAR MÜSLÜMAN TEMSİL EDİLMİYOR

Şu anda 5 daimi üye; Fransa, İngiltere, Rusya; Avrupa. Çin Asya, ABD Amerika’nın bir kısmı. Diğer kıtalardan temsilci yok. 1,7 milyarlık Müslümanlar temsil edilmiyor. Müslümanların derdini kim anlatacak, kim savunacak? Buradan adalet çıkmaz. Ben BM Genel Kurulu’nda bunu işlemek zorundayım. 1,7 milyar için değil, tüm insanlık adına bunu işliyorum. Adalet dolaylı dolaysız her tarafa sirayet eder, aynen suyun sızması gibi.

Dünya 5’ten büyüktür. Bunu hep birlikte savunmamız lazım ama birilerinden de korkmamak lazım. Dünyadaki maalesef ülkeler, ‘Acaba biz böyle bir şey söylerken filanca ne der’, ‘Acaba şöyle konuşursak filanca ülke ne der’, ‘Acaba şöyle dersek filanca ne der’ Böyle düşündüğünüz zaman netice alamazsınız. Ömür boyu korkuyla yaşamaktansa bir gün adam gibi yaşa ama kadınları tenzih ediyorum, ayrım yapmıyorum.”

BATTIK MI BİTTİK Mİ?

“Avrupa Birliği’ni uyarırken milletimiz ve tüm insanlık adına yürüttüğümüz bu adalet mücadelesinin şahsımıza ve ülkemize bir bedeli olduğunun gayet iyi farkındayız. Ama ne yazık ki ülkemdeki ana muhalefet partisinin başındaki ‘Bu bir yaptırımdır, bunu başka yaptırımlar takip edecektir’ diyerek tehdit ediyor, zavallıya bak. 53 yıldır bu ülkeye Avrupa Birliği’nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Eğer yaptırım uyguluyorlarsa ne oldu? Battık mı, bittik mi, çöktük mü? Dimdik durduk. Şu 14 senede Türkiye’yi aldığımız yerden nereye getirdiğimiz ortada. Evelallah dik duracağız, yolumuza devam edeceğiz.”

YENİ TÜRKİYE’Yİ KADINLARLA BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

“Yeni Türkiyeyi inşallah ülkemizin kadınlarıyla beraber inşa edeceğiz. Geleceğin güvenli, huzurlu, adil, müreffeh dünyasını doğudan batıya, kuzeyden güneye yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız. Uluslararası kadın ve adalet zirvelerinin bu mücadelenin sembolü haline dönüşmesini temenni ediyorum.”

NTV