SAĞLIK: Sinir zedelenmesi yaşıyor olabilirsiniz

Sinir Damarları Zedelenmesini anlatmadan önce sinir damarlarının genel bir tanımı gerekli. Sinir damarlarının bir diğer ismi sinir telidir. Sinir damarları yani sinir teli silindirik ve bunu sarmalayan kılıftan oluşan uzantısal hücre yapılarıdır. Ve vücudumuzda bulunan bu sınır telleri demetler halindedir.

Sinir Damarları Zedelenmesi Sinir Sıkışması,

Sinirlerin üzerine baskı uygulanır veya hızlı bir darbe alınırsa Sinir Damarları Zedelenmesi meydana gelir. Sinir Damar Zedelenmesi olduğunda hasarlı bölge kendi kendine uyuşur karıncalanır ve zedelenmenin meydana geldiği yerde kısa veya uzun süreli hissizlik görülebilir.

Sinir Damar Zedelenmesinin bir kaç tane belirtisi vardır. Bunlardan birincisi uyuşma sorunu ikincisi ise karıncalanma sorunudur. Kodaki hissizlik durumu çok ciddi durumlarda görülür. (Kazalar, enkaz altında kalma durumu vs.) Uyuşma genelde bacakta ve kolda görülür.Çünkü vücudumuzda refleks verme ve hareket kabiliyeti en fazla olan yer kollarımızda ve bacaklarımızdadır. Sinirlerin zedelenmesinden dolayı bu uyuşukluklar uzun süre sürer. Karıncalanma ise Sinir Damar Zedelenmesinin olduğu bölgenin iğnelenmiş hissedilmesidir.

Bunlar çok fazla kullanım, yaralanma, aşırı kilo yani obezitedir. Fazla kilolu olmak damarların yağlanmasına neden olabilir. Bu yüzden fazla kilolu insanlarda bu gibi belirtilerle karşılaşıldığı zaman uzman doktor eşliğinde bir diyetisyene gidilmelidir.