SPOR: Avrupa’nın gözü Arena’da

Beşiktaşlı taraftarlar, Benfica mücadelesindeki ilk düdüğün çalmasının ardından işitme engellilere farkındalık yaratmak için 1 dakika boyunca sadece işaret diliyle tezahüratta bulunacak. 132 desibellik rekoru hâlâ kırılamayan Siyah-Beyazlılar, bu kez sessizlik rekoruyla Avrupa gündemine damga vuracak.

Devler Ligi B Grubu 5. maçında yarın Siyah-Beyazlılar’in Benfica’yı ağırlayacağı mücadelede Vodafone Arena tribünleri tıklım tıklım olacak. Konuk takıma ayrılan yaklaşık 2 bin kişilik bölümün dışında kalan 40 bin biletin Beşiktaşlı futbolseverler tarafından tüketildiği öğrenilirken, karşılaşmanın ilk dakikası sırasında stadyumda çıt çıkmayacak.

132 desibellik ses rekoru Avrupa’da hâlâ geçilemeyen Siyah-Beyazlı futbolseverler, bu kez işitme engellilere farkındalık yaratmak için hakemin düdüğüyle birlikte bir dakikalık sessizlik rekorunu kıracak. Taraftarlar, işaret diliyle, ‘Irkçılığa hayır’ ve ‘Kara Kartal’ diye bağıracak! Konuyla ilgili olarak bilgilendirmeyi resmi internet sitesinden yapan kulüp, hazırlayıp sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, işaret diliyle taraftarların kendilerini nasıl dile getireceğini de gösterdi.

Beşiktaş Yönetimi tarafından açıklanmasının ardından Avrupa basınında geniş yankı uyandıran eylemin tamamlanmasıyla birlikte Siyah-Beyazlı tribünler adeta coşacak. 40 bin Kartal, mücadelenin bitiş anına kadar takımlarına tam destek verecek. Kaynak: Fanatik